szerző:
hvg.hu

Az AS Roma volt focistája egy tévéműsorban edzőjéről is tömör jellemzést adott, Luciano Spalletti viszont elmondta, miért nem játszatta már a végén Tottit.

Luciano Spalletti legnagyobb pechje az volt, hogy éppen a 2016-17-es szezonban volt (egyébként másodjára) az AS Roma edzője, és az ekkor már negyvenéves klublegenda Franceso Totti az ő vezetése alatt került ki végleg a Roma keretéből, aminek a vége sértődés, majd Totti visszavonulása lett.

Spalletti ezután át is igazolt az Interhez, Totti pedig olyan kispályás gálameccseken szerepel, mint a hétvégi moszkvai Legendák Kupája, ahol négy gólt lőtt az olasz válogatottnak:

Totti egy orosz tévéműsorban is szerepelt, ahol azt játszották, hogy felmutatnak Tottinak egy fotót, ő meg valamilyen jelzőt biggyeszt a képeken szereplőkre. Cristiano Ronaldót például tüneményesnek nevezte, akárcsak Antonio Cassanót, Lionel Messit még annál is tüneményesebbnek jellemezte. A Roma esküdt ellenségének, a Laziónak a játékosát, Paolo Di Caniót csúnyának nevezte, az argentin csatártársára, Gabriel Batistutára viszont az időtlen jelzőt használta. A fiatal Totti képét is megmutatták neki, erre azt mondta: numero uno.

A korábbi szövetségi kapitány Marcello Lippit győztesnek nevezte, Daniele de Rossit okosnak, az egykori római orosz idegenlégiós Dmitrij Alejnyicsevet labdazsonglőrnek aposztrofálta. Gigi Buffont szimpatikusnak tartotta. Fabio Cappellót, a Rómával 2001-ben bajnoki címet nyerő edzőt nagy edzőnek titulálta Totti, míg Luciano Spalletti képére úgy reagált, hogy "nem ismerem", de azért persze jót nevetett rajta., így úszta meg, hogy véleményt kelljen formálnia róla. Végül felesége, Ilaria képét mutatták fel neki, mire azt mondta: az élet.

Ezzel csaknem egyidőben Spalletti is színt vallott kettejük kapcsolatáról. Egy sajtóhír szerint az Inter edzője még a januári Inter–Roma-meccs után egy milánói étterem előtt elegyedett hosszú beszélgetésbe néhány Róma-szurkolóval, akiknek Tottiról is beszélt. Azt mondta, Totti a végén már nem futott, és a többi játékos depressziós lett, ha őt játszatta. Spalletti már a nagy Totti-viták idején is kifejtette, hogy nem azért jött a csapathoz, hogy a klublegenda életművét gondozza, hanem azért, hogy csapatot építsen. Más kérdés, hogy Totti mellőzésével sok szurkolót magára haragított.

A szurkolókkal cseverészve Spalletti állítólag szemrehányást is tett, felróva nekik, hogy állandóan cseszegették, aztán mégis második lett a Rómával, megelőzve a Nápolyt, most viszont a rómaiaknak esélyük sincs a Nápolyt beérni. (A Nápoly jelenleg vezeti az olasz bajnokságot.) Egyébként is, tette hozzá, ha azt mondjátok, nyerni szeretnétek, semmit nem értetek, és itt, Milánóban sem értenek semmit: hiszen ez ellen a Juventus ellen, amelynek két csapatra való játékosa van, nem lehet csak úgy nyerni.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!