szerző:
MTI

Ireen Wüst Pjongcsangban megnyerte pályafutása ötödik olimpiai aranyát, ami egyben tizedik ötkarikás érme is volt. Nő gyorskorcsolyában erre sosem volt még képes.

A 31 éves klasszis a pjongcsangi játékok hétfői versenynapján 1500 méteren diadalmaskodott.

Tizedik olimpiai érmével a német Claudia Pechsteint megelőzve ő lett minden idők legeredményesebb gyorskorcsolyázója a nők között. Versenye után a holland király, Vilmos Sándor is gratulált neki.

©

Wüst ebben a számban 2006-ban Torinóban harmadik volt, négy évvel később Vancouverben viszont már győzött, Szocsiban azonban nem tudta megvédeni címét és a második lett. A holland versenyző már a második érmét szerezte a Koreai Köztársaságban: szombaton 3000 méteren címvédőként lett ezüstérmes.

Mögötte a japán Takagi Miho végzett a második helyen, míg a harmadik az ugyancsak holland Marrit Leenstra lett.

Gyorskorcsolya, női 1500 méter
olimpiai bajnok: Ireen Wüst (Hollandia) 1:54.35 perc
2. Takagi Miho (Japán) 1:54.55
3. Marrit Leenstra (Hollandia) 1:55.26

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!