szerző:
hvg.hu

Nyolc magyar egyéni versenyzőért és a férfi gyorskorcsolyacsapatért szurkolhatunk ma az olimpián. Hajnalban és reggel két alpesi síelőnk próbálkozik, délelőtt pedig a gyorskorcsolyázók és a sífutók versenyeznek. Összesen nyolc számban osztanak ma érmeket Pjongcsangban.

A keddi program magyar idő szerint:

  • Alpesi sí: férfi szuperkombináció (Kékesi Márton, Samsal Dalibor): 3:30. lesiklás, 7:00. műlesiklás
  • Curling, vegyes páros: 1:05. bronzmeccs, Norvégia-Olimpiai Sportolók Oroszországból, 12:05. döntő, Kanada-Svájc
  • Gyorskorcsolya: 12:00. férfi 1500 méter (Nagy Konrád)
  • Jégkorong, női csoportmeccsek: 8:40. Kanada-Finnország, 13:10. Egyesült Államok-Olimpiai Sportolók Oroszországból
  • Rövidpályás gyorskorcsolya: női 500 méter (Keszler Andrea, Jászapáti Petra): 11:00. előfutamok, 12:11. elődöntők, 13:07. döntő; férfi 1000 méter (Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang). 11:26. előfutam; 12:32. férfi 5000 méter előfutamok (Magyarország)
  • Sífutás: női egyéni klasszikus sprint: 9:30. előfutamok, 12:00. negyeddöntők, 12:55. elődöntők, 13:25. döntő; férfi egyéni klasszikus sprint (Kónya Ádám): 10:05. előfutamok, 12:25. negyeddöntők, 13:05. elődöntők, 13:34. döntő
  • Snowboard: 2:00. női félcső, döntő, 5:00. férfi selejtező
  • Szánkó, női egyes: 11:30. 3. futam, 13:00. 4. futam
1 2 3
Sorrend megfordítása

Csak bámészkodnak a nézők, sportolni nem szeretnének

Nem mindenkinek jött jól az olimpia: a pjongcsangi sí- és hódeszkakölcsönzők tüntettek ma az olimpiai parknál. Mint mondták, gyakorlatilag összeomlott az üzletük, semmi értelme nincs nyitva tartaniuk olyankor, amikor csak a versenyzőkkel foglalkozik mindenki, sportolni pedig nem akar.

Nem lett meg a Top 30

Ahogy várható volt, sokat javított mindkét magyar síelő a szlalomban. Samsal Dalibor a 32. helyre jött fel a hatvanadikról, Kékesi Márton pedig a 62. hely után a 35. lett. Mindkettejüknél már az is szép teljesítmény volt, hogy be tudtak egyáltalán érni a célba: a 65-ös mezőnyből csupán 38-an fejezték be mindkét lesiklásukat.

©

Ha még nem látott robotokat síelni, nem tudja, mit hagyott ki

Miközben a síelők a pályával és az erős széllel küzdenek, egy órányi autóútra Pjongcsangtól a robotok csapnak össze. Egyetemek, kutatóintézetek és magáncégek 50-75 centis robotjai versenyeznek a 10 ezer dolláros jutalomért. Az időjárás itt sem segít: azok a robotok tudnak a leggyorsabban leérni a pályán, amelyeknek a legkevésbé árt az extrém hideg. A nézők pedig imádják, hogy olyan bukdácsolásokat is láthatnak, amilyenekért egy profi sportolót már nagyon féltenénk.

A magyarokra még várunk, de a szomszédban már ünnepelhetnek

A legjobb síelők végigmentek a szlalomban is, az olimpiai bajnok az osztrák Marcel Hirsher, aki 23 századmásodperccel előzte meg a francia Alexis Pinturault-t. A mezőny gyengébb fele még csak most kezd, a két magyar a legutolsók között indul majd.
©

Egy házaspár nyerte a curling első érmét

Anasztaszija Brizgalova és Alekszandr Kruselnyickij a jégen jó csapat: a két orosz sportoló nyerte meg a curling vegyes páros bronzmeccsét. Ők a magánéletben is egy pár – közös hobbijuk biztosan van.

Egy 17 éves győzelmével indult a nap

A délelőtti programban, itthoni idő szerint hajnalban már több számban is érmeket osztottak. A curling vegyes párosban a bronzmeccset tartották, itt az oroszok 8-4-re legyőzték Norvégia csapatát. A snowboard női félcső versenyében pedig a 17 éves amerikai Chloe Kim győzött, a kínai Liu Csia-jü és az amerikai Arielle Gold előtt.

Két síelőnk már elkezdte

Végre engedte az időjárás, hogy az alpesi síelők elkezdjenek versenyezni Pjongcsangban, igaz, még így is sokan panaszkodtak a nagy szélre. A férfi szuperkombinációban Magyarországot két versenyző képviseli. Az első futamban, a lesiklásban tudni lehetett, hogy az egyetlen fontos cél a célba érkezés, mindkettejüknek ez a gyengébb száma. Végül Samsal Dalibor a 65 fős mezőnyből a 60. helyre jött be, Kékesi Márton pedig a 62. lett. Folytatás műlesiklásban, ez a szám tart most is. A legjobbak reggel 7 órakor kezdtek, a két magyar 58.-ként, illetve 60.-ként mehet.

1 2 3

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!