szerző:
hvg.hu/MTI

A nap összefoglalójához a nap képeit ajánljuk.

Hatalmas sikert ért el a magyar férfi rövidpályás gyorskorcsolya-váltó a pjongcsangi téli olimpia ötödik napján: remek versenyzéssel döntőbe jutott 5000 méteren. A nőknek nem sikerült ez a bravúr. Az egyéni versenyek ezúttal nem sikerültek jól, kizárólag az 1500 méteren ötödik Liu Shaolin Sándor vette sikerrel a futamát, ő a 1000 méter selejtezőjéből jutott negyeddöntőbe. A gyorskorcsolyázó Nagy Konrád  1500 méteren 29. lett, az alpesi sízőknél kombinációban Samsal Dalibor a 32., Kékesi Márton pedig a 35. helyen végzett.

A keddi versenynapon összesen nyolc számban osztottak érmet, a short trackes nők között 500 méteren az olasz Arianna Fontana győzött. Alpesi síben megszerezte első olimpiai bajnoki címét a kombinációban élen végző, hatszoros világbajnok osztrák Marcel Hirscher. Nagypályás gyorskorcsolyában férfi 1500 méteren folytatódott a hollandok sikersorozata: Kjeld Nuis nyert, ezzel a sportág negyedik számában is holland versenyző érdemelte ki az aranyat. A curlingben most debütáló vegyespáros első bajnoka Kanada lett. A sífutók sprintversenyében a svéd Stina Nilsson és a norvég Johannes Hösflot Kläbo volt a leggyorsabb, a női hódeszkások félcső számában az amerikai Chloe Kim, szánkóban, női egyesben pedig a német Natalie Geisenberger nyert.

©
©
©
©
©
©
©
©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!