szerző:
MTI

A felnőtt válogatottban 1969-től 1974-ig játszhatott, és négy világbajnokságon képviselte az országot.

Hosszan tartó, súlyos betegség után szombat éjszaka, 68 éves korában elhunyt Galambos Béla válogatott jégkorongozó – adta hírül a magyar szövetség honlapja.

A nyolcszoros magyar bajnok, a nemzeti színekben négy világbajnokságon is jégre lépő, hetvenháromszoros válogatott játékos a hatvanas-hetvenes évek meghatározó alakja volt. Visszavonulása után bizottsági tagként segítette az MJSZ munkáját – idézték fel a gyászjelentésben.

Galambos Béla már serdülő játékosként a Népsport címlapján szerepelhetett, amikor korosztályos csapata 53 góljából 41-et ő szerzett a bajnokságban. 1964 decemberében, 15 évesen mutatkozott be az Újpesti Dózsa felnőtt csapatában, majd szerepelt a Ferencvárosban is. A Magyar Népköztársasági Kupát is nyolcszor emelhette a magasba.

A felnőtt válogatottba az 1969-es szkopjei világbajnokságra kapott először meghívót. A címeres mezben 1974-ig játszhatott, négy világbajnokságon - 1969, 1970, 1972 és 1973 - képviselte az országot.

 

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!