szerző:
hvg.hu

Lipták Zoltán szerint Kassai rasszista megjegyzéseket tett egy kameruni játékosra, de a bíró ezt tagadja.

Bírósági tárgyalás lett egy tavaly áprilisi focimeccsből - számolt be az RTL Klub Híradója.

Tavaly áprilisban a Diósgyőr-Vasas találkozó 74. percében egy szabadrúgásnál lökdösődés kezdődött, amiben a Vasas játékosa, Felix Burmeister a földre került. Kassai Viktor kiállította Lipták Zoltánt, a Diósgyőr védőjét, aki viszont neki akart menni Kassainak, végül a társai fogták le.

A meccs után a fegyelmi tárgyaláson a focista viszont azt vallotta, hogy a játékvezető rasszista kijelentéseket tett a Diósgyőr kameruni játékosára.

Kassai Viktor ezt tagadja, ezért jó hírnév megsértéséért perelte be Liptákot, 500 ezer forint sérelemdíjat követelve tőle.

A Győrben megtartott tárgyaláson Lipták ügyvédje azt mondta, a játékos nem hallotta a rasszista kijelentést, csak egy játékostársától értesült ról. Kassai Viktor szerint viszont ő nem mondott semmi ilyesmit.

A per áprilisban folytatódik, akkor meghallgatják Kassai és Lipták mellett az érintett kameruni játékost is.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!