szerző:
hvg.hu/MTI

A CNN szerint az orosz küldöttség vezetését már értesítették arról, hogy Alekszandr Kruselnyickij mintájában tiltott teljesítményfokozót találtak.

Vasárnap még csak nem hivatalos információk láttak arról napvilágot, hogy a vegyespárosban bronzérmet nyert orosz curlingduó férfi tagjának pozitív lett a doppingtesztje. Akkor egy neve elhallgatást kérő forrás jelezte, Alekszandr Kruselnyickij mintájában meldonium nyomaira bukkantak.

A CNN hétfőn hírül adta, hogy az orosz csapat vezetését hivatalosan is értesítették, arról a részről azonban majd csak akkor nyilatkoznak az ügyben, ha a B próba is megerősíti a doppingolás tényét..

A curlinges pozitív tesztje azért különösen pikáns, mert az államilag irányította doppingrendszer miatt a NOB felfüggesztette az Orosz Olimpiai Bizottságot, s azzal kizárta a pjongcsangi téli játékokról, csak semlegesként, az ötkarikás zászló alatt engedélyezte az orosz sportolók indulását. A NOB-döntés nyomán azok a versenyzők, akik kvótát szereztek, és indulási engedélyt kaptak bizonyítottan tiszták, nem sértették meg korábban a doppingszabályzatot, és részt vettek a számukra előírt ellenőrzéseken, "Olimpiai Sportoló Oroszországból" (OAR) megjelöléssel szerepelnek Pjongcsangban.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!