szerző:
MTI

Háromszor annyi pontot kapott, mint az pjongcsangi olimpia legfurcsább szereplője.

A kanadai Cassie Sharpe nyerte a síakrobatika női félcső döntőjét a pjongcsangi téli olimpián kedden. A finálé magas színvonalú versenyt hozott, amelyben négy induló összesen hatszor került 90 pont fölé. Közülük elsőként a későbbi győztes Sharpe teljesítette a pályát, és kapott 94,40 pontot teljesítményére. Ehhez a francia Marie Martinod tudott közel kerülni (92,20), de igazi veszélyt ő sem jelentett a kanadaira.

A bronzéremért két amerikai síző vívott öldöklő csatát, végül Brita Sigourney lett a harmadik, nyolc tizedponttal megelőzve honfitársát, a negyedikként záró Annalisa Drew-t. A címvédő, ugyancsak amerikai Maddie Bowman mindhárom kísérleténél elesett, így csak a 11. helyen zárt.

A fináléban mind a 12 résztvevő három csúszást mutatott be, s a végelszámolásnál mindenkinek a legjobb pontszámát vették figyelembe.

A magyar színekben induló Elizabeth Swaney a selejtezőben az utolsó, 24. helyet szerezte meg 31,40 ponttal.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!