szerző:
hvg.hu

Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang bejutott a negyeddöntőbe a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 500 méteres versenyében a téli olimpián.

Liu Shaoang – akit eddig mindkét egyéni távján kizártak – futamában a kettes pályáról indult. Remek rajtot vett, a japán Szakazume Rioszukét előtt az élre állva vezetett, de a vége felé felzárkózott rá orosz és kazah ellenfele is. Előbbi hozzá is ért, majdnem kibillentette, de végül sikerült megtartania az egyensúlyát, és az első helyen jutott tovább.

Liu Shaolin Sándor, öccséhez hasonlóan, a kettes pályáról indult. Kiváló rajtot vett, rögtön az élre állt, mögötte beállt a kínai-orosz-amerikai vonat, azaz a háromszoros világbajnok Han Tien-jü, Szemjon Jelisztratov és John-Henry Krueger. Shaolin győzelméhez azonban legerősebb távján, amelyen 2016-ban világbajnok is volt, kétség sem fért.

A harmadik magyarnak, Knoch Viktornak nem sikerült továbbjutnia: a harmadik futamban az utolsó körben – második helyen korcsolyázva – elcsúszott, és negyedik lett.

A verseny a negyeddöntőtől csütörtökön folytatódik.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!