szerző:
hvg.hu

A sportoló a magyar atlétika első világbajnoki címét szerezte meg a birminghami fedettpályás vb-n.

A békéscsabai sportoló a harmadik sorozatban 19,48 méteres magyar rekorddal vette át a vezetést, de a hatodik kísérletére még ennél is nagyobbat, 19,62-t dobott, amivel 29 centit javított eddigi legjobbján. Ez új országos csúcs, aráadásul az idei év legjobb eredménye.

©

A riói olimpián harmadik, a tavalyi, londoni szabadtéri vb-n második helyezett, kétszeres fedett Eb-győztes Márton a magyar atlétika ötödik érmét nyerte fedett vb-n, előzőleg egy ezüst és három bronz volt a mérleg.

"A harmadik dobásnál kicsit aggódtam, úgy éreztem, hogy túlságosan is jobb szektorba ment, izgultam, nehogy beakadjon a hálóba, de szerencsére jó helyre érkezett. Az utolsó lökést egyelőre magam sem tudom, hogy sikerült összehozni. Amikor bementem a körbe, remegtek a lábaim, már tudtam, hogy én vagyok a világbajnok, de mégis próbáltam még nagyobbat dobni" - értékelt az M4 Sportnak a verseny után a friss világbajnok.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!