szerző:
MTI / hvg.hu

A Manchester United menedzsere orosz televíziós szakkommentátorként fog dolgozni.

Az RT állami csatorna – amely korábban Russia Today néven működött – hétfőn közölte, hogy szerződtette az 55 éves portugál trénert a június 14-én kezdődő vb idejére.

Az RT nem rendelkezik közvetítési joggal, így összefoglalókat és háttéranyagokat készít a mérkőzésekhez.

Az RT-vel kapcsolatban – amely az orosz állami propaganda egyik jelentős terjesztője – korábban felvetődött, hogy magyar nyelvű csatornát is indítana, az Átlátszó korábban azt írta, hogy az arcának Juszt Lászlót akarták felkérni. Juszt aztán beperelte a lapot, az RT kommunikációs igazgatója pedig tagadta, hogy egyáltalán felmerült volna a magyar nyelvű adás bevezetése.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!