szerző:
hvg.hu

A 135 ezres létesítmény ráadásul ajándék.

A világ legnagyobb stadionját építi fel Szaúd-Arábia: a 135 ezer fő befogadására képes létesítmény ráadásul ajándék lesz Irak számára. A nagylelkű felajánlást telefonon tette Szalman szaúdi király Haider al-Abadi iraki miniszterelnöknek a két ország közötti barátságos mérkőzés után.

Irakot Kuvait 1990-es megszállása után tiltotta el a nemzetközi mérkőzések rendezésétől. 2012-ben ugyan feloldották, ám amikor nem sokkal később áramszünet volt a kurd fővárosban, Arbilban rendezett Irak–Jordánia-mérkőzésen, a FIFA azonnal visszaállította. A szövetség várhatóan március 16-i ülésén dönt az engedélyezésről.

Az új stadion Bagdadban épülhet fel. Az eredeti tervek még százezer fős létesítményről szóltak, de a friss hírek szerint ennél jóval több nézőt fogadhat majd a szaúdi ajándék.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!