szerző:
MTI

Kokorin, a Zenit csatára súlyos sérülést szenvedett.

Súlyos térdsérülést szenvedett Alekszandr Kokorin, a szentpétervári Zenit és az orosz válogatott labdarúgója, így veszélybe került szereplése a nyári, hazájában sorra kerülő világbajnokságon. 

A 26 esztendős csatárnak a Gulácsi Pétert foglalkoztató német RB Leipzig elleni csütörtöki, Európa Liga-nyolcaddöntő visszavágó első perceiben szakadt el a jobb térdében a keresztszalag. Kokorint Rómában fogják kivizsgálni, és ha szükség van rá, műteni is.  

Kokorin eddig 48-szor szerepelt az orosz válogatottban és 12-szer volt eredményes. Ő a harmadik sérült a vb-re készülő keretben. Korábban két hátvéd, Viktor Vaszin és Georgij Dzsikija dőlt ki a sorból. 

A házigazda oroszok a szaúdiakkal, az egyiptomiakkal és az uruguayiakkal vannak azonos csoportban a június 14-én rajtoló vb-n.

Kokorin a lipcsei Brumával az Európa Ligában
©

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!