szerző:
MTI

A Manchester United vezetőedzője azt ígérte: a következő mérkőzésen ő lesz az első, aki kisétál az öltözőfolyosóról, mert nem fél a drukkerektől.

José Mourinho a keddi Bajnokok Ligája-búcsú ellenére nem mond le a Manchester United labdarúgócsapatának vezetőedzői posztjáról.

"Nem fogok elmenekülni, nem fogok eltűnni, és nem fogok sírni csak azért, mert hallottam néhány füttyszót" – mondta pénteki sajtótájékoztatóján a portugál szakvezető. Hozzátette: a következő mérkőzésen ő lesz az első, aki kisétál az öltözőfolyosóról, mert tiszteli a drukkereket és nem fél tőlük.

A Manchester United a gól nélküli első mérkőzés után kedden hazai pályán 2-1-re kikapott a Sevillától a BL nyolcaddöntőjében.

Mourinho hangsúlyozta, mindenben egyetértenek a klub tulajdonosaival, például abban is, hogy időre és további igazolásokra van szükségük.

Bár kijelentette, hogy nem fél a felelősségvállalástól, 12 perces monológjában mégis sokat beszélt a múltról, az érkezése előtti időszakról.

Kinyomtatott jegyzetei és statisztikái segítségével először rávilágított, hogy a csapat az elmúlt hét évben négy különböző edzővel próbálkozott, de egyszer nem is jutott ki az európai kupaporondra, kétszer a Bajnokok Ligája csoportkörében búcsúzott, és a negyeddöntőnél tovább máskor sem jutott. A Premier League legutóbbi négy idényében sorrendben hetedik, negyedik, ötödik és hatodik lett az együttes.

A tréner többször hangsúlyozta: ilyen örökséget vett át, amikor az előző szezon előtt Manchesterbe érkezett, és ezt a szót használta akkor is, amikor a bajnokság tabelláját fölényesen vezető Manchester Cityt említette.

Az Európa Ligát tavaly tavasszal megnyerő Manchester United legközelebb szombaton lép pályára, amikor a Brighton együttesét fogadja az FA Kupa negyeddöntőjében.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!