szerző:
MTI

A Manchester United labdarúgóklub kérvényezte, hogy női csapatot indíthasson az angol másodosztályban.

A jelenleg a férfi Premier League-ben szereplő együttesek közül az MU az egyetlen, amely nem foglalkoztat hölgy labdarúgókat. "A Manchester United női csapatának ugyanolyan elvek mentén kell működnie, mint a férfinak: az akadémisták számára utat kell mutatnia a felnőtt együttes felé" – áll a manchesteriek vezérigazgatója, Ed Woodward csütörtöki közleményében.

Korábban az angol női válogatott szövetségi kapitánya – az MU-ban 386 mérkőzésen szerepelt – Phil Neville úgy fogalmazott, fantasztikus lenne, ha egykori klubja a női bajnokságban is felvenné a versenyt a városi rivális Cityvel, a Chelsea-vel, az Arsenallal vagy a Liverpoollal.

Ha az angol szövetség (FA) elfogadja a Manchester United felvételi kérelmét, a női együttes a másodosztályban indulhat. Korábban – a 2005-ig – az MU-nak már volt női csapata.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!