szerző:
MTI / hvg.hu

A sokszoros olimpiai bajnok sprintert közös szponzoruk hozta össze a Borussia Dortmunddal, első edzésére több mint ezren mentek ki.

Ezerötszáz néző gyűlt össze pénteken délelőtt a Borussia Dortmund edzőpályáján, hogy láthassák a nyolcszoros olimpiai bajnok sprinter Usain Bolt első dortmundi edzését.

A 31 éves jamaikai sztár fejelt egy gólt, egyszer pedig kötényt adott a vele szemben álló futballistának.

Az alábbi, közel 65 perces videón a gól a 42. perc után látható.

A tavaly visszavonult atléta a futball szerelmese, s a Manchester United rajongója. A mostani edzésről a Dortmunddal közös szponzora, a Puma révén sikerült megállapodnia a német klubbal.

Bolt nyolc olimpiai aranyérme mellett 11 világbajnoki címet gyűjtött, és öt világcsúcsot állított fel. A 100 és 200 méteres síkfutás világrekordját 9.58, illetve 19.19 másodperccel 2009 óta tartja.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!