szerző:
hvg.hu

A torna szervezői és a klubok egymásra mutogatnak.

Húsz perc alatt ért el a mentő a lábszártörést szenvedett 16 éves focistához – írta meg az Index. Az esetről videót is bemutattak.

A budapesti Future Talents Cup nevű nemzetközi utánpótlás-torna egyik meccsén történt meg a baj: a Diósgyőr egy 16 éves játékosa újpesti ellenfelével ütközött, olyan szerencsétlenül, hogy a szárkapocscsontja szilánkosra tört, és eltört a sípcsontja is. Alig hihető, de ez után húsz percnek kellett eltelnie, hogy mentő érkezzen a sérülthöz.

Addig is a két csapat masszőre próbált segíteni a fiúnak, de sokat nem tehettek, csak jegelték a lábát. Az Index szerint orvos nem volt a helyszínen, mentőautót telefonon kellett hívni. A rendezvény szervezője (ez nem az MLSZ, hanem a Future Talents Cup Nonprofit Kft. volt) azonban azt állítja: volt orvos a helyszínen, ő jelezte, hogy a beteg nem mozdítható.

A szervezők szerint a klubok feladata, hogy mindenki saját csapatorvossal érkezzen. A Diósgyőr regionális utánpótlásképzési igazgatója viszont azt mondta: nem kaptak olyan tájékoztatást, hogy orvosi stábot kellett volna vinni, azt mindig a rendező biztosítja, ezért velük és az Újpesttel is csak egy masszőr utazott.

És hogy jó hír is legyen: a sérült játékos a körülményekhez képest már jól van a műtétje után.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!