szerző:
hvg.hu

Tényleg segítette a bírót a videó Németországban.

Nem volt még arra példa, amit a Bundesliga hétfő esti Mainz–Freiburg meccsén láthattak a szurkolók.

Az első félidő utolsó másodperceiben a Mainz támadott, a vendégek védője felemelt kézzel beleért egy bedobásba, a labda a kezéről pattant a kapus testére. A hazaiak hiába reklamáltak tizenegyest, a bíró lefújta a félidőt.

Csakhogy mire a bíró odaért az oldalvonalhoz, szóltak neki, hogy a – nemrég bevezetett – videóbíró azt mutatta: kezezés volt (ezt egyébként valószínűleg rajta és a partjelzőjén kívül mindenki látta). A bíró ez után még átment a pálya túloldalára, hogy saját maga is megnézze, mi történt, és mivel az eset nyilvánvaló volt, befújta a tizenegyest.

Ekkor viszont már egyetlen vendégjátékos sem volt a pálya közelében sem, mind bementek az öltözőbe. A hazaiak közül többen már szintén pihentek, de tőlük legalább néhányan kint voltak a pálya szélén. Nem volt mit tenni, vissza kellett hívni a játékosokat az öltözőből, így a hosszabbítás 7. percében lőhették a tizenegyest. Be is lőtték, így ez volt valószínűleg a futballtörténelem – de legalábbis az elitbajnokságok – első időn túli gólja.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!