szerző:
hvg.hu/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A férfiaknál győztes japán Kavaucsi Juki nem profi, teljes állásban kormányhivatalnok, a nőknél második helyen végző Sarah Sellers pedig ápolónő, és élete mindössze második maratonját futotta, az első az volt, amellyel kvalifikálta magát a bostonira.

A 122. alkalommal megrendezett bostoni maratonin az indulók – mintegy harmincezren – esős, szeles és hideg (nagyjából 4 Celsius-fokos) időben teljesítették a klasszikus távot.

A férfiak versenyében első Kavaucsi 2:15:58 óra alatt ért célba, ezzel 1987 óta az első japán lett, aki megnyerte a versenyt. Ő – bár van már világbajnoki 9. helye – hazájában főállású kormányhivatalnok, és a bostoni maratonra odahaza egy pandajelmezben teljesített félmaratonnal melegített be.


A nőknél 1985 után született ismét hazai siker: a kétszeres olimpikon, 2011-ben Bostonban második Linden 2:39:58 órás, nem túl jó idővel teljesítette a 42 195 métert. A nőknél azonban nem Linden győzelme a legnagyobb meglepetés, hanem az, hogy a második helyen egy ápolónő, Sarah Callister Sellers végzett Utahból, akinek otthoni kvalifikációs versenye után ez volt élete második maratonja, ráadásul Utah államból még soha senki nem végzett ilyen előkelő helyen Bostonban, kapta is volt egyetemétől a gratulációt:

Sellers faggatták, nem áll-e profinak, de azt mondta nem, munkájára szeretne koncentrálni. Megnyert pénzdíjából pedig saját és férje tandíját törleszti majd – írta a BBC.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!