szerző:
MTI

A világbajnokság mobilappjában is megmagyarázzák majd, miért éppen úgy döntött a játékvezető, ahogy.

Amennyiben használják a rendszert az oroszországi focivébén, a segítségével születő döntést a tévénézőknek és a helyszínen szurkolóknak is részletesen elmagyarázzák majd – nyugtatott meg mindenkit a nemzetközi szövetség, a FIFA innovációért felelős vezetője.

Sebastian Runge a játékvezetők firenzei szemináriumán arról beszélt, nagyon jól tudják, hogy a kommunikáció a stadionban és azon kívül is nagyon fontos. "Az óriáskivetítőkön grafikákat és visszajátszásokat mutatunk majd, és tájékoztatjuk a szurkolókat a videobírós döntésekről, s azok hátteréről" – magyarázta.

A kommunikációért a Moszkvában üzemelő "videooperációs szobában" dolgozó személy lesz a felelős. Ő is látni fogja azt, amit a videobíró lát a képernyőjén, és hallani fogja, mi hangzik el a videoasszistens és a mérkőzést vezető bíró között. A legfontosabb információk ezután eljutnak a stadion kivetítőit kezelőkhöz, valamint a kommentátorokhoz, s a döntések magyarázata a FIFA honlapján, a televízióban és a vb mobilos alkalmazásában is megjelenik – közölte Runge.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!