szerző:
hvg.hu

Az AS Roma csapata vicces videóval kampányol amellett, hogy az UEFA is vezesse be a videóbíró-rendszert.

Úgy tűnik, a rómaiak komolyan elhiszik, hogy bírói hibák miatt nem jutottak döntőbe a Bajnokok Ligájában, és nem azért, mert nagyrészt pocsékul játszottak. Az olasz fővárosi csapat vicces videót tett közzé a Twitteren.

A videón látható jelenet szerint a csapat argentin támadója felrúgja a labdát vezető kisfiát a gyepen, és bár a játékvezető először nem reagál, a videós visszanézés után megváltoztatja döntését és piros lapot ad a focistának.

Ez persze csak vicc, a videót különböző jelenetekből vágták össze, de az üzenet egyértelmű: szükség van a videóbíróra. És mivel az olasz első osztályú bajnokikon már használják, és a vébén is használni fogják a technológiát, a római üzenet feltehetően az európai fociszövetségnek, az UEFA-nak szól, hogy vezessék be az európai kupákban is. 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!