szerző:
hvg.hu

Egy argentin csatornának adott interjút Lionel Messi, beszélt Neymarról, Ronaldóról, a Roma elleni kiesésről, és a jelenlegi legnagyobb álmáról is.

"Borzasztó lenne a Real Madrid mezében látni Neymart – nyilakozta Lionel Messi arra reagálva, hogy sajtóhírek szerint a Real Madrid részéről az elmúlt hetekben kétszer is felkeresték a sérüléséből Brazíliában lábadozó focistát, minden bizonnyal azért, hogy az esetleges szerződéséről tárgyaljanak. Neymar jelenleg a Paris Saint-Germain játékosa. 

Messinek azért volna szörnyű, ha Neymar a Realhoz menne, mert a Barcával fontos címeket nyertek el, bajnokságot, Bajnokok Ligáját, és persze azért is, mert a Barcelona fő riválisa vele tovább erősödne. De erről beszéltek is Neymarral, mondta, és így a brazil tisztában van vele, mit gondol ő erről.

Azt is elmondta, hogy a legemlékezetesebb címe, amit elnyert, az az első Bajnokok Ligája-serleg volt. Az viszont, hogy idén a nyolcaddöntőben kiejtette őket a Roma, továbbra is égő seb számára. "Katasztrófa így kiesni. Lelazultunk és eltapsoltuk az előnyünket" – mondta. (A Roma 4-1-re kikapott a barcelonai odavágón, odahaza azonban 3-0-ra sikerült győzniük, így ők jutottak tovább.)

A júniusban kezdődő oroszországi focivébével kapcsolatban azt mondta, akkor teljesítenének jól, ha a legjobb négybe bekerülnének az argentin válogatottal. De az álma persze az, hogy világbajnokok legyenek, szerinte mindenki másnál jobban akarják most ezt. Jorge Sampaioli szövetségi kapitányról elismerően szólt, azt mondta, nagy erősen átéli azt, amit csinál, beleadja a lelkét is, és a meccsek előtt minden információt megad a játékosoknak, amire szükségük van ahhoz, hogy százszázalékos munkát végezzenek.

Ami engem illet, nem érdekel, mit mondanak rólam, hogy én vagyok a legjobb, vagy sem. Sosem akartam a legjobb lenni, sem második, harmadik vagy negyedik, én egyszerűen csak győzni akarok magamért és a társaimért, és nyilvánvalóan most az argentin válogatottal akarok nyerni valamit – mondta Messi.

Cristiano Ronaldóról is beszélt a Barca támadója, azt mondta, ő nem verseng vele, nem ő a riválisa, de az, hogy megint a BL-döntőben látja a Real Madridot, komoly ösztönzést ad, mivel minden évben meg akarja nyerni a BL-t, és egyébként is mindig, minden kupát el akar nyerni.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!