szerző:
hvg.hu

A fenyegetések hamisnak bizonyultak, így már újra megnyitották a forgalom előtt az öt lezárt kijevi metróállomást - közölte a kijevi rendőrség.

Néhány órával a Real Madrid-Liverpool Bajnokok Ligája-döntő előtt Kijevben bombariadó miatt ürítettek ki öt metróállomás és a környékét, írta az ukrán Interfax hírügynökségre hivatkozva a Kyjiv Post. Az állomások nincsenek a kijevi Olimpiai Stadion közvetlen közelében, de a belvároshoz közel találhatóak. A fenygetések azonban hamisnak bizonyultak, így már újra megnyitották a lezárt állomásokat.

A rendőrség közlése szerint az este 20.45-kor kezdőső BL döntő alatt is fokozott biztonsági előírások lesznek érvényben.

Az UEFA Bajnokok Ligája döntőjére érkező szurkolók miatt eddig 26 incidenest regisztáltak a kijevi hatóságok. Eddig 15 büntetőeljást indítottak. Tíz esetben lopás, három ügyben huliganizmus és kettőben pedg csalás miatt. Ezen felül közlekedési balesetet okozó és részeg szurkolókkal szemben kellett intézkedni.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!