szerző:
hvg.hu

A korábbi UEFA-elnök, Michel Platini állítása szerint semmit sem találtak ellene a svájci hatóságok.

Michel Platini állítása szerint véget ért a svájci hatóságok vizsgálata és mivel tisztázták őt, azt tervezi, hogy visszatér - írja a France24.com. Az UEFA korábbi elnökét 2015-ben tiltotta el a korrupciós botrány után a futballügyektől a FIFA etikai bizottsága eredetileg nyolc évre, ezt később hat, majd négy évre csökkentették.

Az eltiltás után Platininek az UEFA-elnöki posztjáról is le kellett mondania. A francia sportvezetőt azért tiltotta el eredetileg nyolc évre a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA), mert Joseph Blatter korábbi FIFA-elnök 2011 februárjában kétmillió svájci frankot adott neki.

A svájci sportdiplomata utóbb értékének megfelelő kompenzációnak nevezte az összeget, amelyet - mint mondta - tanácsadóként kapott az UEFA-elnök. Platini úgy kommentálta a kifizetést, hogy az a 1999 januárja és 2002 júniusa között elvégzett munkájáért járt neki, csak késedelmesen kapta meg. Az együttműködésről ugyanakkor nem született írásos szerződés.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
MTI Sport

Eltiltása ellenére kap pénzt Platini az UEFA-tól

A nemzetközi szövetség (FIFA) etikai bizottsága decemberben Michel Platini alelnököt összeférhetetlenség és hűtlen kezelés miatt eltiltotta a labdarúgással kapcsolatos mindennemű tevékenységtől.