szerző:
hvg.hu

Az oroszországi világbajnokság előtt megszólalt a 2006-os vb-döntő játékvezetője, az argentin Horacio Elizondo.

Focinyár 2018
Van-e ennél nagyobb sportesemény a világon? Egyesek szerint az olimpia az, mások állítják, a labdarúgó világbajnokság a csúcs. Ha így van, akkor most itt a csúcs: június 14. és július 15. között foci-vb Oroszországban. Kövesse az eseményeket – meccseket percről percre, híreket, elemzéseket, publicisztikákat és jegyzeteket – a hvg.hu-val.
A cikksorozat támogatója a Nissan

Egy csapat csak a meccsen vezethet. Ön bárhol. Az új Nissan X-Trail minden akadályt legyőz. Fedezze fel!

hirdetés
Friss cikkek a témában

Van ez a híres jelenet a labdarúgás történelméből. A 2006-os vb-döntőben a francia Zidane lefejeli az olasz Materazzit:

 

Elizondo sporttárs kiállította Zidane-t, később kiderült, hogy mi történt a fejelés előtt. Amikor Materazzi meghúzta Zidane mezét, a francia azt mondta neki, megkaphatja, ha annyira akarja, mire ő így válaszolt: „Inkább a nővéred akarom!”.

Elizondo az El País spanyol napilapnak most interjút adott, ebben emlékezett vissza a tizenkét évvel ezelőtti eseményekre. Ő azt mondta, ott a meccsen nem tudta, mit mondott az olasz, amiért fejelt Zidane, később ő is a nővéres verziót hallotta. Megjegyzi, a focisták a pályán gyakran trágárkodnak. Azóta találkozott a franciával, de ez nem került szóba köztük.

Ez volt az utolsó válogatott meccse Zidane-nak, Elizondo szerint nem ezt érdemelte. Ha akkor nem is, de azóta érezte magát rosszul a pirosért a bíró. „Sajnáltam, hogy ki kellett állítanom.”

Materazzival is találkozott azóta a játékvezető, 2009-ben az olasz védő arra akarta rávenni, hogy készítsenek közös képet, de Elizondo először nemet mondott. „Azt mondta, ez az egy közös fotó hiányzik a karrierjéből, majdnem térden állva könyörgött nekem.” Végül a fotó úgy készült el, hogy nem csak a játékos és a bíró, hanem annak családja is rajta van. A bírónak nincs a fotóból, Materazzi pedig azt mondta, soha nem fogja nyilvánosságra hozni.

 

Iratkozzon fel rendkívüli hírlevelünkre, hogy értesüljön a foci-vb legfontosabb híreiről!

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!