A brazil támadó kicsit sem büszke arra, hogy ő a világ legdrágább játékosa, inkább a vb-győztes serleget mutogatná.

Focinyár 2018
Van-e ennél nagyobb sportesemény a világon? Egyesek szerint az olimpia az, mások állítják, a labdarúgó világbajnokság a csúcs. Ha így van, akkor most itt a csúcs: június 14. és július 15. között foci-vb Oroszországban. Kövesse az eseményeket – meccseket percről percre, híreket, elemzéseket, publicisztikákat és jegyzeteket – a hvg.hu-val.
A cikksorozat támogatója a Nissan

Egy csapat csak a meccsen vezethet. Ön bárhol. Az új Nissan X-Trail minden akadályt legyőz. Fedezze fel!

hirdetés
Friss cikkek a témában

„Mindig is különleges akartam lenni. Az volt a célom, hogy profi játékos legyek, és erre büszke is vagyok. Arra viszont kicsit sem, hogy 222 millió eurót fizettek értem, és hogy ezzel a világ legdrágább futballistája lettem.

Egyetlen gyerek sem kel vagy fekszik azzal, hogy a legdrágább labdarúgó akar lenni.

Annál inkább azzal, hogy világbajnok legyen egy napon” – nyilatkozta a brazilok tízese a vb-rajt előtt, aki tavaly nyáron igazolt a fenn említett összegért cserébe a Barcelonától a Paris Saint-Germainhez.

©

„A pénz az csak pénz. Nem tehetek semmit ellene, de ha a személyes véleményem számít,

én biztos nem fizettem volna 222 millió eurót Neymarért”

– tette hozzá a 26 éves labdarúgó.

A brazil abban reménykedik, idén sokkal sikeresebb vb-t zárhat, mint négy éve tette. Akkor az elődöntőben, a németek ellen elszenvedett megsemmisítő, 7-1-es vereség alkalmával pályára sem léphetett sérülés miatt.

„Lesújtó volt ugyanúgy, mintha pályán lettem volna. Az elvárások, hogy nyerjünk embertelenül nagyok voltak velünk szemben, a németek pedig kiváló ellenfelek, akik kegyetlenül kihasználták a gyengeségeinket” – emlékezett vissza.

„Nehéz volt tovább lépni, de túl vagyunk rajta. Most pedig itt az újabb vb, ahol végképp elfelejtethetjük azt a vereséget.

Talán ismét találkozunk a németekkel, és akkor remélem, nemes bosszút állunk mindenért.”

Iratkozzon fel rendkívüli hírlevelünkre, hogy értesüljön a foci-vb legfontosabb híreiről!

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!