szerző:
hvg.hu

Az Oroszországtól 5:0-s vereséget szenvedett Szaúd-Arábia ma újabb zakó elé néz, a közel-keleti monarchia csapata ugyanis Uruguay ellen játszik. Így akár meg is szerezheti a leggyengébb vb-csapat címet.

Focinyár 2018
Van-e ennél nagyobb sportesemény a világon? Egyesek szerint az olimpia az, mások állítják, a labdarúgó világbajnokság a csúcs. Most, közvetlenül a döntő után, annak hatása alatt, utóbbiakkal értünk egyet. Ezen az oldalon felidézheti a pillanatokat, amelyek ezt igazolják.
Friss cikkek a témában

A vb-k történetében eddig Zaire szerepelt a legrosszabbul, 1974-ben az afrikai csapat nulla ponttal és -14-es gólkülönbséggel esett ki a csoportkörben. Az alaphangot a Jugoszlávia elleni 0:9 adta meg.

A hátulról a második helyen Salvador áll, amely az 1982-es vb-t ugyancsak nulla ponttal és -12-es gólkülönbséggel zárta. Itt Magyarország játszotta a főszerepet, az aranylábú gyerekek 10-1-re verték meg a latin-amerikai válogatottat. Igaz, utána mi sem jutottunk tovább, a csoportban még Belgium és Argentína szerepelt. A magyar győzelem volt a vb-k legnagyobb arányú diadala.


Salvadorhoz hasonló teljesítményt nyújtott 2002-ben Szaúd-Arábia, amely ugyancsak nulla ponttal és -12-es gólkülönbséggel abszolválta a csoportkört. Szapporóban a németek egy nyolcast rúgtak, s Kamerun és Írország is legyőzte a zöldeket, akik a három meccsen egyszer sem találtak be az ellenfél kapujába.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!