szerző:
hvg.hu

Nagy Attila szerint a biciklijét végül nem szedték szét az ellenőrök, vagyis hivatalos eljárás sincs.

Múlt csütörtökön rendezték meg a kerékpáros masters országúti világbajnokságot Ausztriában, ahol a tavalyi magyar világbajnok, Nagy Attila is rajthoz állt. A szervezők viszont a Tiroler Tageszeitung cikke szerint kaptak egy fülest arra, hogy a versenyző kerékpárjában rejtett motor található, ezért azt ellenőrizték a verseny előtt és a gyanú beigazolódott.

A versenyző azonban mindezt cáfolja. Az RTL Klub híradója telefonon érte el Nagy Attilát, aki azt mondta: nem doppingolt, csupán az ellenőrző berendezés jelzett hibásan, ami szerinte gyakran megesik. Azt állította, defektje volt, ezért késve érkezett – ez lehetett gyanús a szervezőknek.

Az RTL Klubnak egy kerékpáros motorokat fejlesztő feltaláló elmondta, hogyan is működik az a bizonyos mechanikus dopping: a versenyzőnek csupán egy apró gombot kell megnyomnia, és máris érkezik a segítség.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!