szerző:
hvg.hu

Áprilisban a mobil előfizetések száma a március végihez képest 0,38 százalékkal, 34 ezerrel növekedett, közölte a Nemzeti Hírközlési Hatóság.

Április végén a három szolgáltató összesen 8 millió 856 ezer előfizetést tartott nyilván és a hónap végére a 100 főre jutó előfizetések száma 87,7-re nőtt az egy hónappal korábbi 87,4-ről, illetve a 2004 április végi 80,1-ről. A 2005 április végi ügyfélszám 9,39 százalékkal haladja meg a 12 hónappal korábbi szintet.

Idén április végére a Vodafone piacrészesedése az előfizetésekből 20,04 százalékra emelkedett a március végi 19,97 százalékról. A Pannon GSM részesedése változatlanul 34,11 százalék volt április végén, míg a T-Mobile Magyarország Rt. részesedése a március végi 45,92 százalékról 45,85 százalékra csökkent. A forgalmazásban részt vevő előfizetések száma áprilisban mintegy 10 ezerrel közel 8 millió 141 ezerre nőtt.

A piacrészesedések a forgalmazásban részt vevő előfizetések száma alapján a következőképpen alakultak: T-Mobile Magyarország Rt. 45,95 százalék (2005 március végén 46,15 százalék), Pannon GSM 34,30 százalék (2005 március végén 34,34%), Vodafone 19,76 százalék (2005 március végén 19,51 százalék).

A három szolgáltató ügyfelei 2005 áprilisában 4012 számot hordoztak a 2004 májusa óta igénybe vehető számhordozhatóság keretében. Az NHH adatai szerint a számhordozhatóság 2004. május és 2005. április vége között összesen mobil számot 60269 érintett.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
Infinit Média

Jön a mobil-képregény: Andersen tovább mesélhet

A mobilipar nagy erőkkel keresi a nagy hálózati forgalmat és bevételeket generáló tartalmakat és szolgáltatásokat, amelyek egyike sem nélkülözi a képi kommunikáció valamilyen formáját.

MTI Gazdaság

Vevőt keres mobilrészlegére a Siemens

A német Siemens mobiltelefonokat gyártó részlegének eladásáról tárgyalt az amerikai Motorola céggel - értesült a Frankfurter Allgeimene Zeitung. A lap szerint az amerikai fél berekesztette ezeket a tárgyalásokat, jóllehet közel álltak a megegyezéshez.

eurohirek.hu Világ

Vidéken károsabb lehet a mobiltelefon

Nyolcszor nagyobb a rosszindulatú agydaganatok kialakulásának valószínűsége a mobiltelefont használó vidéki lakosság körében, mint a városlakók esetében - derült ki egy felmérésből, amely eredetileg nem kifejezetten a mobiltelefon hatását szándékozott vizsgálni.

MTI Gazdaság

Visszaélt erőfölényével a T-Mobile

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Versenytanácsa gazdasági erőfölénnyel való visszaélésnek minősítette a T-Mobile hangposta szolgáltatásának sikertelen hívások esetén is kötelező igénybevételével kapcsolatos gyakorlatát.

MTI Tech

A japánok a kamerás mobilt szeretik

Az MM Research Institute piackutató a meredek visszaesést Japánban a viszonylag magas 2003-as bázisnak tulajdonítja, amit a kamerával felszerelt készülékek rohamos terjedése és a készülékcserék idéztek elő.

MTI Itthon

Megdőlnek a mobilról szóló tévhitek?

A mobiltelefon nem elsekélyesíti, hanem gazdagítja az emberek közötti kapcsolatokat, és nem csupán üzlet, hanem világszerte megváltoztatja, illetve kiteljesíti az emberi magtartást és kommunikációt, sőt, hat a politika világára is - állítják tudósok.

Panoráma Kult

Folytatásos regények mobiltelefonra

Japánban egyre nagyobb népszerűségnek örvend a mobiltelefonos irodalom. Számos honlap kínálja mobil telefonra könyvek százait, klasszikustól bestsellereken át olyan alkotásokig, amelyek kifejezetten az új médium számára íródtak.

MTI Világ

Mégis árt a mobil?

A mobil telefonok által kibocsátott sugárzás egy újabb tanulmány értelmében laboratóriumi körülmények között ártalmas hatással van a génekre, de a kutatók maguk is sietnek hangsúlyozni, hogy csak újabb tanulmányok deríthetik ki, hogy árt-e, s ha igen, milyen körülmények között árt a mobil az élő szervezeteknek is.