Felavatták a világ legnagyobb napenergiaparkját

Utolsó frissítés:

Szerző:

A németországi Mühlhausen térségében csütörtökön felavatták a világ legnagyobb naperőművét - jelentette be a berendezések egyik fő szállítója, a Siemens cég.

A 10 megawatt csúcskapacitású "Bavariasolarpark" három részerőművet foglal magába, ebből a mühlhauseni 6,3 megawattos, egy-egy Günching et Minihof helyiségekben 1,9 MW kapacitású. Évi termelése 6,8 millió kilowattóra, ez 2 ezer háztartás teljes energiaellátására elegendő. A parkban a napelem-modulokat, összesen, 57,6 ezer darabot, körülbelül 250 ezer négyzetméteren helyezték el. A beruházás összesen 50 millió euróba került.

Németországnak már több naperőműve is van, becslések szerint mostantól 363 MW összkapacitással, melyek mellett a többi alternatív energiahordózót alkalmazó erőművek hivatottak biztosítani a német kormányzat célját: 2020-ra teljes áramtermelését már megújítható energiából fedezik. Még az idén egy a mühlhauseninél nagyobb naperőművet állítanának üzembe, összesen 12 MW kapacitással.

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X