szerző:
hvg.hu

Az Apple mindig jól értesült rajongói weboldalain arról szólnak a hírek, hogy a cég alighanem felhagy az iPod Shuffle gyártásával, de legalább is egy új termékkel váltja fel.

iPod Shuffle. Lekeverik
A beszámolók szerint szinte már lehetetlen iPod Suffle-t vásárolni a nagy amerikai áruházláncokban és ezek webes lerakataiban, illetve az ismert webáruházakban, beleértve az Apple inetrnetes kereskedését. Az Apple webboltja december közepe óta jelzi, hogy kifogytak a készletei az AppleInsider.com weboldal jelzése szerint. A webzin gyors kutatása szerint 12 webáruházból 7-ben már nem lehet kapni a terméket, s nem is tudják, hogy mikor töltik fel újra a készletet. Ezzel szemben az iPod Nano még a legnagyobb karácsonyi roham idején is zavartalanul megvásárolható volt.

Sokan az Apple piaci mozgásait figyelő elemzők és szakírók szerint úgy vélik, hogy a hiány a termék megszüntetésének előszelét jelentheti. Hasonló folyamat játszódott le, amikor Steve Jobs bemutatta tavaly szeptemberben a Nano-t, s kisvártatva kivonták a forgalomból az iPod Minit. A Shuffle halálhíréről szóló bejelentést a bennfentesek a januári MacWorld konferenciára várják.

hvg.hu Média

Fotók iPodosítva

Az Apple zenelejátszójának nem csupán formája és funkciói, de sikeres marketingkampánya is követőkre talált.

hvg.hu Tech

Tíz dollár jár a Microsoftnak minden iPod után?

Megtörténhet, hogy az Apple-nek minden eladott zenelejátszó után fizetnie kell a redmondi óriásnak, amely birtokolja az iPodban használt technológia egyik részének szabadalmait.

hvg.hu Tech

Adattolvajok fegyverévé válhat az iPod

Az Apple népszerű zenelejátszója és a hozzá hasonló digitális médialejátszók hatalmas tárolókapacitása miatt jelenthetnek biztonsági kockázatot.