szerző:
MTI

A zsírszegény diéta nem csökkenti olyan egészségügyi problémák kialakulásának esélyét, mint többek közt az emlőrák -írja az amerikai orvosi kamara lapja, a The Journal of the American Medical Association.

Egy - 50 000 asszony orvosi kórlapja alapján végzett - kutatás megállapította, azok a nők, akik zöldségben gazdag, de zsírban szegény diétát folytatnak, ugyanolyan arányban szenvednek koszorúér-betegségekben, agyvérzésben, vastagbél-és emlőrákban, mint azok, akiknek kevésbé szigorú az étrendjük.

A zsírszegény diéta a klimaxon átesett nők körében sem vezetett az emlőrák kialakulásának jelentős csökkenéséhez. A hír minden bizonnyal csalódást okoz azoknak a nőknek, akik eddig azt hitték, hogy az ilyen étkezéssel határt szabhatnak ezeknek a betegségeknek.

Szellem

Diéta sáska módra

A sáskákban fedezték fel, de eredetileg az emberben is létezik az a mechanizmus, amely a szervezetben a fehérjék-szénhidrátok-zsírok egyensúlyának megtartásával megelőzi a kóros elhízást - állítja egy brit-új-zélandi tudóspáros, hozzátéve, hogy a civilizáció által kissé elrontott gépezet újra megjavítható.

Fókuszban

Diétás receptek

119 nap - ennyi van hátra az Országgyűlés hétfői szezonnyitó ülésétől az európai parlamenti választások várható itthoni időpontjáig, június 13-áig. A dátum afféle archimedesi pont manapság a hazai belpolitikában, mind a kormány, mind a képviselők ehhez igazítják lépéseiket.