szerző:
MTI

Az egyik szicíliai múzeumban április végétől robotra bízzák az idegenvezető szerepét.

A robot palermói informatikusok édes gyermeke, Cicero névre hallgat, s nevéhez méltóan igen művelt, hiszen nemcsak a műszaki teszteket vette sikeresen, de kitűnőre vizsgázott idegenvezetői ismeretekből is. Cicero az agrigentói régészeti múzeumban áll munkába, ahol a látogatók minden egyes kiállított tárgyról részletes információt nyerhetnek tőle.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
Infinit Tech

Robotzsokékkal a gyermekrabszolgaság ellen

Szegény országokból vásárolt vagy csempészett apró gyermekeket kényszerítettek több sivatagi hercegségben versenytevék hajtására. Katarban nemrég úgy döntöttek, hogy a nyomorult gyerekeknél a robotok ma már sokkal jobban megfelelnek a kor szellemének.

MTI Világ

India: sikeres kísérlet a Brahmosz robotrepülővel

India sikeres kísérletet hajtott végre szerdán az orosz-indai közös fejlesztésű Brahmosz szuperszonikus manőverező robotrepülőgép egy olyan változatával, amelyet a szárazföldi hadsereg fog használni - jelentette be az indiai védelmi minisztérium.

hvg.hu Tech

Személyre szabható robotokkal újít a LEGO

A technológia, a technikai újdonságok ma már nem csak hétköznapi életünket és munkánkat könnyítik meg, hanem a gyerekek játékaiba is beépülnek. Egyre több elektronikusan működő, intelligens játékszer kapható, amely hozzásegíti a gyerekeket és a fiatalokat, hogy mindennapjainkat átszövő technológiákat megismerjék, könnyebben alkalmazkodjanak a „gombnyomásra” működő világhoz – emellett pedig egy-egy ilyen játék remek szórakozást is jelent.

hvg.hu Tech

Robotkutyákat és csúszómászókat fejleszt az amerikai hadiipar

A Boston Dynamics cég az amerikai védelmi minisztérium stratégiai kutatásokért és fejlesztésekért felelős hivatalának (DARPA) megbízásából leginkább állatokra hasonlító harctéri robotokat fejleszt. Megdöbbentő az elektromechanikus szerkezetek állati ügyességét látni a működő prototípusokról készített videofelvételeken.

MTI Itthon

Robotrepülőket vet be a honvédség

Várhatóan jövő májusra állhat fel kísérleti jelleggel a Magyar Honvédség első, közelbiztosító feladatokat ellátó százada, amely aknakereső kutyákat és pilóta nélküli robotrepülőgépeket is használ majd feladatához.