szerző:
MTI

A technológiai innovációnak köszönhetően 2010-re az autósokat robotvezető segíti, a gyerekek elektronikusan jegyzetelnek az iskolában, a televízió-műsort pedig a néző állíthatja majd össze – jósolja a Deloitte tanácsadó cég 2010-re vonatkozó jelentésében.

A nemzetközi vállalat jelentése szerint a világon mindenhol növekedni fog a technológiai termékek és szolgáltatások felhasználóinak száma.

A technológiai innovációnak köszönhetően 2010-re játszódik le a forradalom, melynek során a technológiai, a telekommunikációs és média szektor is megerősödik, a fogyasztók szélesebb termék- és szolgáltatás palettából választhatnak majd- olvasható a közleményben.

A Deloitte Technológia, Média és Telekommunikáció (TMT) munkacsoportja által végzett kutatás szerint a létező technológiák – a mobiltelefonok és asztali számítógépek – továbbra is domináns szerepet fognak játszani, de egyre több kiegészítő eszközt vesznek majd igénybe az emberek. Feltevésük szerint az összekapcsolhatóság elterjedtebbé, a tartalom digitalizáltabbá válik, és bárhol hozzá lehet majd férni a szolgáltatásokhoz és tartalmakhoz.

Következtetéseik szerint a munkahely határai elmosódnak, az off-shore társaságok, a távmunka és a virtuális munkacsoportok tovább terjednek. Az e-mail jelentősége tovább növekszik, de változatlanul a mobiltelefonálás lesz az árbevétel legjelentősebb forrása. Az évtized végére a föld lakosságának fele használ majd valamilyen telekommunikációs szolgáltatást - prognosztizálják.

A nagy mennyiségű és bővülő tartalom forgalmazási felületeként működő internet szerepe ugyanakkor konszolidálódik majd - jegyzik meg.

hvg.hu Tech

Áramtermelő baktériumokkal hajtanák a kémrobotokat

Két amerikai egyetem kutatói olyan baktériumokat fogtak munkára, amelyek melléktermékként elektronokat bocsátanak ki. A fémevő mikroorganizmusokkal kémrobotokat és egyéb apró gépeket működtetnének a jövőben.

Infinit Tech

Robotzsokékkal a gyermekrabszolgaság ellen

Szegény országokból vásárolt vagy csempészett apró gyermekeket kényszerítettek több sivatagi hercegségben versenytevék hajtására. Katarban nemrég úgy döntöttek, hogy a nyomorult gyerekeknél a robotok ma már sokkal jobban megfelelnek a kor szellemének.