szerző:
MTI

A technológiai innovációnak köszönhetően 2010-re az autósokat robotvezető segíti, a gyerekek elektronikusan jegyzetelnek az iskolában, a televízió-műsort pedig a néző állíthatja majd össze – jósolja a Deloitte tanácsadó cég 2010-re vonatkozó jelentésében.

A nemzetközi vállalat jelentése szerint a világon mindenhol növekedni fog a technológiai termékek és szolgáltatások felhasználóinak száma.

A technológiai innovációnak köszönhetően 2010-re játszódik le a forradalom, melynek során a technológiai, a telekommunikációs és média szektor is megerősödik, a fogyasztók szélesebb termék- és szolgáltatás palettából választhatnak majd- olvasható a közleményben.

A Deloitte Technológia, Média és Telekommunikáció (TMT) munkacsoportja által végzett kutatás szerint a létező technológiák – a mobiltelefonok és asztali számítógépek – továbbra is domináns szerepet fognak játszani, de egyre több kiegészítő eszközt vesznek majd igénybe az emberek. Feltevésük szerint az összekapcsolhatóság elterjedtebbé, a tartalom digitalizáltabbá válik, és bárhol hozzá lehet majd férni a szolgáltatásokhoz és tartalmakhoz.

Következtetéseik szerint a munkahely határai elmosódnak, az off-shore társaságok, a távmunka és a virtuális munkacsoportok tovább terjednek. Az e-mail jelentősége tovább növekszik, de változatlanul a mobiltelefonálás lesz az árbevétel legjelentősebb forrása. Az évtized végére a föld lakosságának fele használ majd valamilyen telekommunikációs szolgáltatást - prognosztizálják.

A nagy mennyiségű és bővülő tartalom forgalmazási felületeként működő internet szerepe ugyanakkor konszolidálódik majd - jegyzik meg.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Tech

Áramtermelő baktériumokkal hajtanák a kémrobotokat

Két amerikai egyetem kutatói olyan baktériumokat fogtak munkára, amelyek melléktermékként elektronokat bocsátanak ki. A fémevő mikroorganizmusokkal kémrobotokat és egyéb apró gépeket működtetnének a jövőben.

Infinit Tech

Robotzsokékkal a gyermekrabszolgaság ellen

Szegény országokból vásárolt vagy csempészett apró gyermekeket kényszerítettek több sivatagi hercegségben versenytevék hajtására. Katarban nemrég úgy döntöttek, hogy a nyomorult gyerekeknél a robotok ma már sokkal jobban megfelelnek a kor szellemének.