szerző:
hvg.hu

A Samsung bejelentette a nagy teljesítményű LED Backlight technológiával ellátott 101 cm-es LCD TV megjelentetését, amelynek kiváló tulajdonságaiért – többek között a LED-es fényforrásért, a 146 százalékos színtérért és az iparágban elsőnek számító 10000:1 kontrasztarányért – az EISA (Európai Kép és Hang Szövetség) odaítélte a tekintélyes európai „Innovációs Díjat”.

Samsung LCD tévék. Jobb mint a valóság
© Samsung
Ugyanakkor szintén bemutattak olyan 101 és 116 cm-es LCD modelleket, amelyek teljes HD felbontást (1920x1080p) támogatnak – ez duplája a korábbi legjobb HD teljesítménynek (1366x768, 1080i) – és magas (6000:1) kontrasztarányt nyújtanak.

Az új 101 cm-es, LED-es megvilágítású LCD TV jóval gazdagabban adja vissza a színeket, aminek alapja az előző modellekhez képest a 146 százalékra feljavított széles színtér (gamut), a hangereje pedig páratlan. A Samsung által kifejlesztett Magas Dinamikus Kontrasztarány technológia mélyebb és kifinomultabb képeket ad, az eddig elért legnagyobb kontrasztnál is.

Az LCD LED technológiával készített LCD TV a mozgóképek tisztaságát is új szintre emeli, aminek alapja a Samsung LCD 100 Hz mozgás optimalizáló technológiája. A TV képernyője másodpercenként körülbelül 50 képet jelenít meg, ami dinamikus mozgású képeknél elmosódást eredményezhet. A Samsung LCD 100 Hz technológiája minden két képkocka közé beilleszt még egyet, ami jelentősen csökkenti a gyors mozgások elmosódását. A beillesztett képkocka megtartja az eredeti kép részletes mozgásának jellemzőit, de mozgásbecslésen és kompenzációs feldolgozáson esik át. Így a képkockák egyszerű megtöbbszörözésével és beillesztésével szemben sokkal természetesebb mozdulatok érhetők el anélkül, hogy az aláásna egyéb olyan jellemzőket, mint a tisztaság, fényerő és a színek.

A LED-es fényforrás segít abban, hogy a képernyő élettartama a korábbi CCFL képernyőkhöz képest megkétszereződjön. A fényforrás emellett környezetbarát is, mert nem tartalmaz higanyt.

A Samsung olyan 101 és 116 cm-es LCD TV-ket is készített, amelyek a lehető legjobb képminőséget nyújtják, és tökéletes kiegészítői a Blu-Ray lejátszónak azáltal, hogy támogatják a teljes HD felbontást (1920x1080p) így az idáig a „jövő képfelbontásának” nevezett HD felbontás mindennapunk részévé válik. Várható, hogy a teljes HD-n alapuló különböző multimédiás eszközök száma, valamint a világelső filmtartalom-gyártók által létrehozott teljes HD multimédiás tartalom mennyisége is gyors növekedésnek indul. E tekintetben a Samsung új 101 és 116 cm-es modelljei döntő szerepet fognak játszani a teljes HD LCD TV-k új generációjának megjelenésében.

A Samsung új LCD TV-i játékhoz is optimalizálhatók, egyetlen gombnyomással játék üzemmódba kapcsolva megtalálható a sötét terület-kiemelés, a vízszintes élességállítás és a surround hanghatások.

A fejlett csatlakoztathatóság érdekében a Samsung új LCD TV-iben WiseLink található, ami kibővített, „10 a 3-ban” kompatibilitást nyújt, és a következőkhöz csatlakoztatható: Multi Memory Slot (MMS), USB és Printer Port, 2 HDMI, amely egyidejűleg két eszközt kapcsol össze teljes jelátvitellel.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!