szerző:
hvg.hu

A Google Earth és a Google Maps szemfüles, különös felvételekre vadászó felhasználói két gyanútlan napfürdőzőt lokalizáltak a keresőcég térképadatbázisaiban. A jelenségről már videó is elérhető a világhálón.

Mint arról korábban a hvg.hu is beszámolt, a Google térképszoftvereinek felhasználói között külön szubkultúrát képeznek a különös légi-, és műholdfelvételekre vadászók, akik többek között egy lopakodó bombázóra is rábukkantak.

A Youtube hálózatán elérhető videót azóta több ezren megtekintették, s leellenőrizték, hogy valóban megtalálható a Google térképadatbázisában. Az egyik hozzászóló még a pontos koordinátákat - 52° 4'43.36"N 4°19'58.00"E – is közzétette, egy másik kommentelő pedig nyilvánosságra hozta, hogy a helyszín a  Hágában található Volkerstraaton van.

Tekintse meg a videót Ön is.

hvg.hu Tech

Elindult a Google.hu

Tegnap délután megkezdte működését a keresőmotor hivatalos magyar weboldala. Korábban a Google magyar domainjét egy másik cég birtokolta, a folyamat azonban lezárult, így a hazai internetezők is a legegyszerűbb címen érhetik el a keresőt.

hvg.hu Tech

Félmeztelen napozókat figyelt ki a Google Earth

Az online térképszoftver szemfüles felhasználói egyre-másra fedeznek fel különböző érdekességeket az óriási képadatbázisban. Legutóbb két napfürdőzőt lokalizáltak, a korábbi furcsaságok között lebegő autó, sőt még egy lopakodó bombázó is szerepel.