szerző:
techline.hu

A Public Domain Torrents oldalán elérhető filmek esetén szerencsére nem kell...

A Public Domain Torrents oldalán elérhető filmek esetén szerencsére nem kell attól tartanunk, hogy valami illegális letöltésbe keveredünk. Az itt található, több mint félezer mozi- és rövidfilm ingyenesen és legálisan letölthető, mivel ezeknek már elévültek a szerzői jogai. A múlt évszázad első felében készült filmek között műfajok alapján is válogathatunk. A jelenleg 555 alkotást tartalmazó gyűjtemény több változatban tartalmazza az egyes filmeket. Valamennyinek van számítógépen vagy asztali Divx lejátszón megtekinthető változata, de sok elérhető iPodra, Zune-ra, Portable Playstationra és PDA-ra optimalizálva is. Mindegyik változatban az a közös, hogy egy torrent kliens szükséges a letöltésükhöz. A legnagyobb felbontású változatok CD méretű (700 MB) AVI fájlok, a kisebbek MP4 formátumúak és 100-400 Mbájtosak.

Ez a legális torrent oldal a filmművészet kedvelőinek aranybányája

Aki nem akar a letöltéssel bajlódni, az sem marad ki e remek szolgáltatásból: a filmek ugyanis CD-n vagy DVD-n is megrendelhetők. Ez persze már nem ingyenes, de az ár igazán alacsony. Egy DVD változat például mindössze 5 dollár, a PSP-re vagy az iPodra optimalizált filmek  pedig darabonként 50 centbe kerülnek. Ilyenkor a minimális megrendelési összeg 5 dollár. A lemezek szállítási költsége Magyarországra 5 dollár.

Chaplin és Popey sem hiányzik a kínálatból

Arra is van mód, hogy online nézzük a filmeket, legalábbis azokat, amelyek mellett egy kis Google Video logo található. A stream indítása után nem kell várakozni, hátradőlhetünk a székünkben, és már nézhetjük is a mozit.  A filmek adatlapjáról megtudhatjuk a hozzájuk tartozó fontosabb információkat, a készítés időpontját és az alkotók, szereplők nevét és persze a rövid történetet. A jórészt fekete-fehér filmek között olyan különlegességeket is találhatunk, mint a Metropolis, a Nosferatu vagy a Flash Gordon. Természetesen a Buster Keaton vagy Bruce Lee filmek sem hiányoznak az oldalról, és találkozhatunk korai Popey kalandokkal, valamint Chaplin rövidfilmekkel is. A filmek között műfaj szerint is kereshetünk, de vannak olyan válogatások, amelyek a legújabb vagy a legnépszerűbb alkotásokat tartalmazzák. A népszerűséget egyrészt az határozza meg, hogy mennyien töltenek le egy filmet, másrészt minden alkotást 1 és 5 pont között értékelhetünk. Ezeknek a pontoknak az átlaga minden film mellett megtalálható. A filmek letöltéséhez, böngészéséhez klikk ide!

A filmek több formátumban is elérhetők

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!