szerző:
techline.hu

Egy frizura átszínezése Pohotshop segítségével nagyon egyszerű: csak nyissuk...

Egy frizura átszínezése Pohotshop segítségével nagyon egyszerű: csak nyissuk meg kiinduló fotónkat, majd hozzunk létre egy új réteget.

Az eredeti - fekete

Az új réteget állítsuk "soft light"-ra, majd egyszerűen fogjuk az ecsetet (brush tool) és egy tetszőleges színnel nagyjából (nem szükséges pontosan) fessük be a hajat. A szín lényegtelen, lehet akár hupilila is, mivel ezt később szabadon változtathatjuk.

Legyen vörös. Vagy akármilyen.

Ha készen vagyunk, akkor elborzadva tapasztaljuk majd, hogy a hatás csúnya, mi több, amatőr! De nem kell elkeseredni! Ezen egy apró trükkel könnyen segíthetünkű: alkalmazzunk rétegünkön egy drasztikus Gausian Blur effektet - jó nagy értéket megadva, valahol 25 és 50 között.

Nincs is más hátra mint beállítani a hajszínt (színeket) - ehhez hozzunk létre egy új adjustment color layer-t (adjusmtent layer - solid color

Ez lesz a harmadik rétegünk. Most tartsuk nyomva az ALT billentyűt, és klikkeljünk a második (ahol befestettük a frizurát), és a harmadik (azaz a color) réteg között. Ha mindent jól csináltunk, akkor a color réteg egy kicsit "beljebb" ugrik, illetve megjelenik mellette egy lefelé mutató nyíl, ezzel jelezve, hogy ha módosítjuk ezt a réteget, a hatás az alatta levő rétegen jelenik meg.

Csak klikkeljünk a color rétegen, és a megjelenő színpalettából máris bármilyen színt választhatunk, szőkétől a barnán keresztül egészen a "techno-kékig"!


Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!