szerző:
techline.hu

Nincsen szükség bonyolult kódokra, billentyűkombinációkra, hogy használatba...

Nincsen szükség bonyolult kódokra, billentyűkombinációkra, hogy használatba vegyük a Windows XP-be rejtett böngészőt. Munkahelyen vagy nyilvános helyen gyakran lehet olyan számítógépet találni, amelyiken biztonsági okból le van tiltva az Internet Explorer. Ilyenkor persze elővehetjük a zsebünkből az USB meghajtón tárolt, hordozható Firefoxot, de az igazság az, hogy kevesen szaladgálnak ilyennel az utcán.
De nincs is erre szükség, mert a Windows XP-ből elő lehet csalogatni egy rejtett böngészőt, ami a Microsoft HTML Help programban található (és valójában szintén az IE-re épül). Ehhez a következőket kell tenni:

1. lépés
Indítsuk el valamelyik beépített Windows alkalmazást, például a Számológépet vagy a Paintet  (Start/Minden program/Kellékek).

A Paint alkalmazás tökéletes az MS HTML Help program eléréséhez

2. lépés
Válasszuk a Help (Súgó) menüből a Help Topics (Témakörök) pontot.

3. lépés
Kattintsunk a megnyíló ablak bal felső sarkában található kis ikonra (ezzel tudjuk általában az ablak megjelenítést szabályozni), és ott válasszuk a Jump to URL... (Ugrás az URL-re...) pontot.

A Jump to URL menüpontot kell használni

4. lépés
A felugró ablakba írjuk be azt az internetcímet, amelyet meg szeretnénk látogatni. Ne felejtsük el a cím elejéről a http:// részt.

Az URL teljes útvonalát kell megadni

Az oldal betöltődése után már ugyanúgy böngészhetünk, mintha az Internet Explorert használnánk.

A Techline oldala a rejtett böngészőben

Ha nem egy linkre kattintva szeretnénk új címet elérni, ismételjük meg a műveleteket a 3. lépéstől.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!