YouTube videók letöltése egyszerűen

2008. január 18., péntek, 08:45 • Utolsó frissítés: 2008. október 04., szombat, 12:20
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;

A YouTube esetében két problémával kell szembenéznünk: az ott elhelyezett...

A YouTube esetében két problémával kell szembenéznünk: az ott elhelyezett videókat meglehetősen nehézkes kézzel elővadászni, s ha sikerül is hozzájutnunk a teljes videóhoz, az FLV (Flash video) formátumban van, amely amúgy remek kis formátum, csak éppen nehézkes lejátszani mondjuk egy PDA-n, vagy iPodon, ha magunkkal akarjuk hurcolni kedvenc YouTube filmjeinket.
Az lenne tehát a jó megoldás, ha egyszerűen fognánk az adott videót, és egy gombnyomással letöltenénk, illetve rögtön konvertálnánk egy szélesebb körben lejátszható videóformátumba.
Nos, az alábbi két programmal ez nagyon egyszerűen megoldható.

Youtube letöltés
Ha nem csak böngészőben szeretnénk látni, töltsük le!

Save2pc (Windows)
Ennél egyszerűbb megoldást nem fogunk találni. A Save2pc gyakorlatilag egyetlen ablakból áll. Meg kell adnunk, hogy melyik mappába kívánjuk lementeni a videót és milyen formátumban (ha az ingyenes változatot használjuk, akkor ez FLV, AVI vagy MPEG lehet, ha a Pro verziót, akkor akár az iPodokra optimalizált MP4, MOV, vagy mobilokhoz 3GP, sőt, csak a hangot is leszedhetjük mondjuk MP3 formátumban, ha egy zenés videóból csak arra van szükségünk), illetve azt, hogy melyik videómegosztó oldalról. Utóbbi az ingyenes változatban csak a YouTube lehet, a Pro verzióban viszont menthetünk akár a Google Video, Myspace Video stb. oldalakról is.

youtueb letöltés - save2pc
Néhány kattintás, és kész

Ha ez is megvan, már csak el kell navigálnunk a böngészőben a letölteni kívánt videóhoz, majd egy laza Ctrl + C billentyűkombinációval kimásolni onnan az URL-t, és a Ctrl + V kombinációval beilleszteni a programban a Link: mezőbe. Ezután a Start gombot ne felejtsük el megnyomni, s ha minden rendben (a program alsó sorában végigfutott a letöltést és konvertálást jelző csík), már nézhetjük is kedvenc videónkat közvetlenül a számítógépünkről.

Free Download Manager (Windows)
A Free Download Manager nem kifejezetten erre a célra készült, viszont vérbeli letöltő program (bővebben is olvashatnak róla nálunk), s mint ilyet, felkészítették arra is, hogy Flash videókat töltsön le és konvertáljon.
Ehhez indítsuk el a programot, majd kattintsunk benne a Flash videók letöltése fülre. A hatalmas kék + gombra kattintva megadhatjuk neki a YouTube-ból kimásolt URL-t, majd jelöljük be az Automatikusan konvertálja át a letöltött videót a megadott formátumba lehetőséget. Itt a Testreszabás gombbal még kiválaszthatjuk, hogy milyen formátumba szeretnénk konvertálni a videót, sőt, akár a konvertált anyag képméretét és minőségét is meghatározhatjuk. Az OK gombra kattintva a program letölti, majd konvertálja a filmet. Amennyiben a Haladó beállítások opciót is kiválasztottuk, a letöltés előtt még megjelenik egy ablak, ahol magát a letöltést is testreszabhatjuk (célmappa, fájlnév, ütemezés stb.).
A letöltött videókat a program listába rendezi, de természetesen nem csak onnan érjük el őket, hanem a megadott letöltési mappából is.

Youtube videók letöltése
A Flash videók letöltésére is tökéletes az FDM

A Free Download Manager nagy előnye a másik programmal szemben, hogy sokkal testreszabhatóbb, ráadásul míg a Save2pc esetében fizetnünk kell a Pro változat szolgáltatásaiért, itt ugyan azokat a lehetőségeket ingyen megkapjuk (AVI, FLV, MPEG1 formátumok mellett MPEG2, MP4, WMV és MP3 formátumokba konvertálás, illetve nem csak a YouTube, hanem a Google Video, MySpace Video stb. oldalakról való letöltés). Ezen kívül akár ütemezhetjük is a letöltéseket, ha több videót is szeretnénk “leszedni”.

TubeTV (Macintosh)
Természetesen a Maces felhasználókról sem feledkezhetünk meg. Nekik ingyenes megoldásként a TubeTV javasolható. Ezzel gyakorlatilag egyetlen gombnyomással letölthetjük és konvertálhatjuk a YouTube filmjeit. Miután az integrált böngészőben kikerestük a konvertálásra szánt videót, csak kattintsunk a Save gombra. A program letölti, majd konvertálja a videót. Egyetlen dolog van még, nevezetesen a TubeTV használatához szükségünk lesz a szintén ingyenes Perian QuickTime plug-inre.

youtubedl5
Letölt és konvertál

A TubeTV nem csak a YouTube-ról, hanem a Google Video oldalról is letölt, ha kell, a Preferencesben pedig meghatározhatjuk, milyen formátumra konvertálja a filmeket.

rendszerjel-WM

453 HOZZÁSZÓLÁS, MELYEK KÖZÜL A LEGFRISSEBBEK:
2011. június 30., 12:04 jenei1129

remélem jo választás volt

2011. május 14., 18:03 Bódi Krisztina

nem tom mihez szolok hozzá

2010. november 26., 13:59 ferenc

http://www.youtube.com/watch?v=PIl6Y7UD6To&feature=related

2010. október 12., 07:37 bimo79

Nagyon köszi a segítséget!A save2pc nagyon bejött nekünk!
Örök hálám!!!!

2010. szeptember 11., 13:48 Wednesday

Nekem nem konvertálja az FDM a videót. Miért? :(

További 448 hozzászólás megtekintése »
Véleménye van? Ossza meg velünk!


YouTube videók letöltése egyszerűen
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

galaxy felhasznalo : „latom Gyorgy te meg nem birtokoltal galaxy S 2-3-4-5 keszuleket, vagy...” » Samsung Galaxy S5 teszt: idén is jobb lett, de idén is műanyag


L4z4: „Ezen az oldalon nem működik semmi.” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával


norabalazs94: „olvasni jó!!!!!!!!!!!!!” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával

Nem kell letölteni: ez a funkció eleve benne lesz az iOS 8-ba

Nem kell letölteni: ez a funkció eleve benne lesz az iOS 8-ba

Az, hogy az Apple együttműködik egy közkedvelt app mögött álló céggel, előrevetíti, hogy egy remek funkció kerül mobil operációs rendszere...

még több hír »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X