szerző:
techline.hu

Nem ritka jelenség, hogy egy remekül működő pendrive-val nem boldogul el egy idegen...

Nem ritka jelenség, hogy egy remekül működő pendrive-val nem boldogul el egy idegen számítógép. A jelenség hátterében gyakran az áll, hogy a cserélhető háttértárhoz olyan betűjel van kiosztva, amely már foglalt az idegen komputeren, ám erre semmi sem utal. Nincs más hátra, mint másik betűjelet adni a pendrive-unknak.
Kattintsunk a Start/Vezérlőpult opcióra. A Vezérlőpult ablakában keressük meg a Felügyeleti eszközök ikont, ez alatt konfigurálhatjuk a felügyeleti eszközöket.
Kattintsunk duplán az ikonra, majd a megjelenő Felügyeleti eszközök ablakban válasszuk (dupla kattintással) a Számítógép-kezelést.
Egy újabb ablak jelenik meg, amelynek bal oldalán keressük meg a Lemezkezelés opciót. Ha erre duplán kattintunk, a jobb oldali ablaktérfélben feltűnnek tárolóeszközeink. Itt kell lennie közöttük a pendrive-unknak is, és itt láthatjuk például, hogy az eszközünk tökéletesen működik.

Hiába nem ismerte fel a számítógép, nem a mi eszközünkben volt a hiba

Kattintsunk rá cserélhető tárolónkra a jobb egérgombbal, majd válasszuk a Tulajdonságok menüt. A megjelenő helyi menüben kattintsunk a Meghajtóbetűjel és elérési út módosítása opcióra. Itt válasszuk a Módosítás fület, majd rendeljünk egy új betűjelet az eszközünkhöz (lehetőleg jó hátul legyen az ábécében).
Zárjuk be az ablakot, majd csatlakoztassuk újra a pendrive-unkat. Örömmel tapasztalhatjuk, hogy az új meghajtó-betűjel alatt immár simán felismerte a pendrive-ot a rendszerünk.


HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!