Mit tegyen, ha a számítógép nem ismeri fel a pendrive-ot?

Utolsó frissítés:

Szerző:

Címkék: tipp; pendrive; windows; XP; tudástár;

Nem ritka jelenség, hogy egy remekül működő pendrive-val nem boldogul el egy idegen...

Nem ritka jelenség, hogy egy remekül működő pendrive-val nem boldogul el egy idegen számítógép. A jelenség hátterében gyakran az áll, hogy a cserélhető háttértárhoz olyan betűjel van kiosztva, amely már foglalt az idegen komputeren, ám erre semmi sem utal. Nincs más hátra, mint másik betűjelet adni a pendrive-unknak.
Kattintsunk a Start/Vezérlőpult opcióra. A Vezérlőpult ablakában keressük meg a Felügyeleti eszközök ikont, ez alatt konfigurálhatjuk a felügyeleti eszközöket.
Kattintsunk duplán az ikonra, majd a megjelenő Felügyeleti eszközök ablakban válasszuk (dupla kattintással) a Számítógép-kezelést.
Egy újabb ablak jelenik meg, amelynek bal oldalán keressük meg a Lemezkezelés opciót. Ha erre duplán kattintunk, a jobb oldali ablaktérfélben feltűnnek tárolóeszközeink. Itt kell lennie közöttük a pendrive-unknak is, és itt láthatjuk például, hogy az eszközünk tökéletesen működik.

pendrivetipp1

Hiába nem ismerte fel a számítógép, nem a mi eszközünkben volt a hiba

Fotó:

Kattintsunk rá cserélhető tárolónkra a jobb egérgombbal, majd válasszuk a Tulajdonságok menüt. A megjelenő helyi menüben kattintsunk a Meghajtóbetűjel és elérési út módosítása opcióra. Itt válasszuk a Módosítás fület, majd rendeljünk egy új betűjelet az eszközünkhöz (lehetőleg jó hátul legyen az ábécében).
Zárjuk be az ablakot, majd csatlakoztassuk újra a pendrive-unkat. Örömmel tapasztalhatjuk, hogy az új meghajtó-betűjel alatt immár simán felismerte a pendrive-ot a rendszerünk.

rendszerjel-W

Fotó:


Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X