szerző:
techline.hu

A Joox (joox.

A Joox (joox.net) arra vállalkozik, hogy kiválogatja a mozifilmeket egy YouTube-hoz hasonló videomegosztó oldalról, a Stage6.com-ról. A tartalmakat ebben az esetben is a látogatók töltik fel, a Youtube-al ellentétben azonban a videók itt DivX formátumban vannak, általában nagy felbontásban. Nincs korlátozás a méretre, így több órás filmek is találhatók az oldalon. A megjelenítésükhöz, lejátszásukhoz le kell tölteni egy DivX plugin-t a böngészőnkhöz. 

Ez a webes lejátszó ablakban és teljes képernyős változatban is le tudja vetíteni a kiválasztott filmet. A kezelése hasonló más lejátszókéhoz, meg tudjuk állítani a filmet, tudunk ugrani benne és a hangerőt is szabályozhatjuk.  A DivX Web Player érdekes szolgáltatása, hogy ha ablakban nézzük a filmet és egy ideig nem nyúlunk se az egérhez, se a billentyűzethez, akkor automatikusan elsötétíti a képernyő többi részét, így csak a filmet látjuk.

Lejátszáskor automatikusan elsötétül a film körül a képernyő

Az oldal jellegéből adódóan előfordulhat, hogy valakik illegális tartalmat (jogvédett-filmeket) töltenek fel, de ezeket a 24 órán belül törlik a rendszerből az üzemeltetők. Arra viszont tökéletesen megfelel az oldal, hogy olyan alkotásokat tekintsünk meg, amelyek már jogtisztán kerülhetnek fel a hálózatra, és amelyeket ma már nem vetítenek. A Jooxon az 1920-30-as években készült klasszikus alkotásokat is megtalálhatjuk, például a Chaplin és Tarzan filmeket. De nem hiányoznak a nagy hollywoodi, francia vagy olasz alkotások sem. Az itt található filmek legnagyobb része angol nyelvű és nincs hozzájuk felirat. Ez alól a Foreign movies gyűjtemény jelent csak kivételt. Az itt található orosz, japán, francia vagy olasz filmekhez angol felirat is tartozik. A névsorba rendezett listán kívül műfajok szerint is kereshetünk.  

A Joox a Stage6-ról válogatja a tartalmat

A Jooxon minden filmről jelenthetjük, hogy le lehetett játszani vagy már törölték az eredeti tároló helyről, így segíthetünk, hogy mindig aktuális, élő filmlista jelenjen meg. Korábban már szóltunk róla. hogy ezek a filmek DivX formátumban vannak, és a lejátszó ablak alatt vagy a lejátszás indítása előtt egy letöltési linket is találunk. Így ha éppen nem érünk rá, letölthetjük és később saját videolejátszónkkal, akár asztalival is megnézhetjük a filmet.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!