szerző:
techline.hu

A bemutatásra kerülő játékok között akadnak friss, ingyenes – de...

A bemutatásra kerülő játékok között akadnak friss, ingyenes – de minőségi – fejlesztések, illetve van néhány olyan teljes verziós játék, amelyeket egykor a boltok polcain találtunk meg jó pénzért, ám mostanra a készítők ingyenesen letölthetővé tették őket (ennek fő oka általában az újabb verzió megjelenése, hiszen az ingyenes korábbi változat remek reklámfogás lehet a következő verzió eladásához).
Egy valami biztos, ezek a játékok valóban hosszú időre nyújtanak szórakozást, és egy-két kivételtől eltekintve a grafikai megoldásaikra sem lehet panasz (kivétel például a BZFlag, de azt meg nem tudtuk kihagyni). A régebbi teljes verziók gépigénye is dicséretesen visszafogott, így gyengébb konfigurációkon is tudunk velük játszani, talán egyedül az America’s Army az, amelynél nem árt, ha kiforrottabb hardver előtt ücsörgünk.

Hidden and Dangerous
A Hidden and Dangerous nemcsak igényes kivitelezéssel, hanem elég összetett játékmenettel is csábít minket, s akár napokig is képes rabul ejteni a stílus iránt érdeklődő játékosokat.
A második világháborúban játszódó 3D-s játékban egy maroknyi szövetséges különítmény élén kell végrehajtanunk különböző megbízatásokat. Csapatunkat negyven különböző karakterből válogathatjuk össze, valamennyi különböző tulajdonságokkal rendelkezik, így tudnunk kell azt, hogy milyen csapatösszetétel a legalkalmasabb az adott küldetésre.

Zseniális játék! Hosszú időre remek szórakozás

Minden küldetésre négy embert vihetünk magunkkal, s bármelyikük bőrébe belebújhatunk a bevetés során. A többieknek pedig megadhatjuk, hogy közben mit is csináljanak. Bár a játék nagyon összetettnek tűnik (az is), szerencsére könnyen átlátható és használható. Rendkívül látványos, izgalmas időtöltés, mindenkinek ajánljuk!
Játék letöltése

America’s Army
Az amerikai hadsereg „toborzó játéka” egyike a legjobb modern háborús FPS-eknek. Folyamatosan bővítik, így mára már szinte a U.S. Army összes csapatában kipróbálhatjuk magunkat, valamennyi rendszeresített fegyverrel, járművel. A jelenleg a 2.8.3-as verziójánál tartó játék meglehetősen méretes, közel 2 GB a telepítőkészlet. 

Lépjünk be a hadseregbe! Ezúttal az amerikaiba...

Cserébe viszont szép grafikát és izgalmas, élethű multiplayer játékot kapunk. A játék kifejezetten a többjátékos üzemmódra összpontosít, egyéni küldetéseket csak a kiképzésünk alatt teljesíthetünk (azután már csak rajtunk múlik, milyen rangon végzünk a bevetések során).
Az online játékhoz ingyenes regisztrációra is szükségünk lesz, ezt elvégezhetjük a játék első indításakor.
Játék letöltése

S.W.I.N.E!

A S.W.I.N.E! egy igazán rendhagyó stratégiai játék, amelyben kivételesen nem a földönkívüli civilizációktól vagy a vörös veszedelemtől kell rettegnünk, hanem nyulak és malacok csatájában vehetünk részt, természetesen nemcsak foggal és körömmel, hanem a modern háborúk minden eszközével. 

A baromfiudvar problémái

Ebből már talán egyenesen következik, hogy ez a játék nem csupán stratégiai kihívást, de remek szórakozást is biztosít, ha letöltjük a teljes verziót. Külön érdekessége, hogy magyar fejlesztés, bár ettől függetlenül a letölthető változat angol.
Játék letöltése

GTA, GTA2 és Wild Metal
E három játék egy oldalról tölthető le, így egy bekezdés alá vettük őket. A Rockstar Games három slágerjátéka immár ingyen a mienk lehet, cserébe egy gyors regisztrációért.
A GTA 2 valódi klasszikus, 2D és 3D keverék akciójáték. Alapvetően egy gengszter bőrébe bújva kell teljesítenünk különböző feladatokat, de lehetőség van multiplayer játékmódra is.

Innen három klasszikust is letölthetünk

A Wild Metal egy remek, 3D-s stratégiai játék, amely kicsit emlékeztet a népszerű Wormsra. A grafikája kicsit talán idejétmúlt (de hát nem is mai darab), viszont amúgy nagyon szórakoztató kis játék.
Játék letöltése

LinCity NG

Most megtudhatjuk, hogy a polgármesterek élete nem csupán játék és mese (vagy legalábbis nem mindenhol)! A LinCity az örök klasszikus Sim City leszármazottja, egy valódi város szimuláció. 

Legyen Ön is polgármester!

Több platformon is játszható és folyamatosan fejlesztik, így ha nem is nevezhető gyönyörűnek, de viszonylag szép és érdekes. A stílus kedvelőinek mindenesetre remek szórakozást jelent.
Játék letöltése

UFO: Alien Invasion

A Micropose 1994-es stratégiai-taktikai játéka, az UFO annak idején nagyon népszerű volt. Valószínűleg mindenkinek ismerősen cseng a neve (legfeljebb nem mindenki a játékra gondol rögtön, inkább az azonosítatlan repülő tárgyakra). 

Már megint az idegenek...

Az Alien Invasion e játék remake-je, 3D formába öltöztetve. Bázisaink fejlesztése mellett meg kell akadályoznunk a földönkívüli inváziót, és az idegenek földi bázisait is meg kell semmisítenünk.
Játék letöltése

FlightGear

A repülés szerelmeseinek ezúttal egy nagyszerű, cross-platform játékkal kedveskedünk, amely ugyan elmarad grafikailag a Microsoft népszerű Flight Simulátorának legújabb verzióitól, de nagyon élethű repülést tesz lehetővé, és persze nem hiányzik belőle a többjátékos, online üzemmód sem. Kezdődhetnek a több órás légi utak. Számtalan géppel repülhetünk, és persze a napszakot és a repülési körülményeket is szabadon változtathatjuk.

Bárhova eljuthatunk, ingyen!

Viszont repülni vele – éppen az élethűség miatt – nem éppen könnyű, így aki csak önfeledt repkedésre vágyik, nem biztos, hogy megtalálja benne a számítását. Aki pedig előnyben részesíti a tökéletes grafikát az élethű repülés mellett, annak javasoljuk a Flight Simulator X-et, ami viszont nem ingyenes, de nem is nagyon van ellenfele.
Játék letöltése

Sauerbraten

A Sauerbraten egy remek 3D-s FPS, amelyet Linux, Windows és OS X alatt egyaránt játszhatunk. Folyamatosan karbantartott játék, így a grafikájára nem nagyon lehet panaszunk, bár a modern FPS-sektől azért elmarad. 

Céltalan online öldöklés

Az egyjátékos mód felejthető, viszont a multiplayer résszel remekül lehet múlatni az időt, legalábbis ha szeretjük a - nagyjából céltalan – lövöldözést másokra, persze csakis virtuálisan. 
Játék letöltése

Return to Castle Wolfenstein: Enemy Territory

A Wolfenstein: Enemy Territory egy a második világháborúban játszódó, online 3D-s „lövöldözős” játék. Akár 64 játékos is játszhat egyszerre, ami már-már egy kisebb csata élményével ajándékozza meg a stílus szerelmeseit. 

Még mindig népszerű!

Bár nem mai darab, még mindig nagyon népszerű, így könnyen találunk online ellenfeleket a különböző szervereken, többféle játékmódban. És persze ez is cross-platform, vagyis Windowson, OS X-en és Linuxon egyaránt egymásnak eshetnek a játékosok.
Játék letöltése

BZFlag

A végére maradt egy kifejezetten csúnyácska multiplayer játék, amely azonban roppant szórakoztató és ráadásul szinte minden rendszeren játszható Windows, OS X, Linux, BSD, Irix stb.).

Nagyon csúnya, de nagyon jó! :)

Nincs túlbonyolítva, gyakorlatilag az ellenséges tankokat kell megsemmisítenünk mindenki-mindenki ellen felállásban, vagy csapatba verődve.
Játék letöltése

Az interneten persze még számos apró, de szórakoztató játékba botlik az ember, ám ezeket majd egy másik alkalommal mutatjuk meg. Erre a hétvégére talán elegendő lesz ez a kínálat is.HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!