Frissítse a drivereket: garantáltan gyorsabb lesz a gépe

2008. február 25., hétfő, 06:15 • Utolsó frissítés: 2008. február 25., hétfő, 08:59
Szerző:


Címkék: ; ;

Szerencsére van megoldás: a Driver Magiciannel naprakész állapotban tarthatjuk...

Szerencsére van megoldás: a Driver Magiciannel naprakész állapotban tarthatjuk meghajtóprogramjainkat. 
A driverek frissítésétől való ódzkodás érthető, hiszen kinek van kedve és ideje 8-10 helyről összevadászni a legújabb meghajtókat. Ennek megkönnyítésére született a Driver Magician program, amellyel a driverek frissítése gyors és kényelmes feladattá válik, emellett számos egyéb területen is remek segítőtársunk lehet.

A mindössze 30 dollárba kerülő szoftver elsődleges feladata a hardverek meghajtóprogramjainak frissítése. Mielőtt azonban hozzákezdenénk a frissítéshez, ajánlott egy visszaállítási pontot készítenünk a jelenlegi állapotról. Ez azért különösen fontos, mert időnként a sebtében kiadott driverek hibásak lehetnek, és elképzelhető, hogy egyes összetevők nem fognak működni. Ilyen leggyakrabban a grafikus kártyákkal történik, de volt már példa hibás vezeték nélküli hálózati csatoló meghajtóra is.
Többféle visszaállítási pont létrehozására van lehetőség, a legegyszerűbb, hogy az egyes elemeket külön könyvtárba rakosgatja a szoftver, a leghatékonyabb viszont ha automatikus telepítőt készítünk. Ennek lényege, hogy egyetlen futtatható állományba kerül minden driver, amit később hétköznapi telepítőként elindíthatunk, és a listából kiválasztva, akár egyszerre, egy lépésben telepíthetjük az összes meghajtóprogramot. Ezen opció kihasználása nemcsak frissítésnél hasznos, hanem új rendszer telepítése esetében is. Fokozottan igaz ez az XP-nél korábbi Windows verzióknál, ahol szinte minden elem installálása után újra kell indítani a rendszert, így viszont elegendő lesz egyszer megtenni ezt. Ezen opció abban az esetben lehet még hasznos, ha öreg gépünk van, aminek egyes összetevőihez már nincs meg a telepítőlemez és a weben sem találunk hozzá drivert. Ekkor pár másodperc alatt visszanyerhetjük a Windowsból a telepítéshez szükséges információt, és nyugodt szívvel kezdhetünk a rendszer újratelepítéséhez, nem kell attól tartani, hogy egyes hardverek esetleg nem fognak megfelelően működni.

Miután a visszaállítási pontot létrehoztuk, következhet a frissítés. Ahhoz, hogy ezt a leghatékonyabban végezhessük, első lépésként a LiveUpdate gombra kell kattintanunk, aminek következtében a program frissíti az adatbázisát.

drivermagician2
A program első lépésben frissíti az adatbázisát

Ha ezzel megvagyunk, klikkeljünk az Update gombra, hogy a szoftver megkeresse a legújabb meghajtókat. A művelet többnyire pár másodperc alatt lezajlik, és egy listát generál, ahol az elérhető frissítéseket látjuk. Innen kiválasztva tölthetjük le a szükséges fájlokat, a művelet sebessége természetesen a rendelkezésünkre álló sávszélesség függvénye.

drivermagician1
A meghajtókról részletes információt is kérhetünk

A letöltött szoftvereket már a hagyományos módon kell telepíteni, ebbe a Driver Magiciannek nincsen beleszólása. Alapesetben a frissítés után egy jobb képességekkel felvértezett számítógép boldog tulajdonosai leszünk, de akkor sincs baj, ha netalán a visszájára sülne el a dolog, mert a visszaállító opció segítségével percek alatt helyreállíthatjuk a régi rendet gépünkön.

rendszerjel-W
9 HOZZÁSZÓLÁS, MELYEK KÖZÜL A LEGFRISSEBBEK:
2011. március 25., 08:32 zsolesz75

most fogom kiprobalni

2009. július 4., 11:05 jjj

l

2008. szeptember 22., 09:59 erik berki

hianzik a driver a gepembol segicsenek nekem

2008. március 1., 14:50 Makk Marci

Én kipróbáltam a progit,tökéletesen működik!
Mindenkinek merem ajánlani!

2008. február 26., 05:03 Vis Mayor

A vista letöltötte kérdezés nélkül a frissítéseit, és azon mód borult a rendszer. A driverek esetében is nem egyszer fordult elő, hogy a frissen kiadott progi rosszabb volt, mint a régi. Csak azt tudom ajánlani mindenkinek - amit már itt leírtak előttem -, hogy frissíteni csak újratelepítés után.

További 4 hozzászólás megtekintése »
Véleménye van? Ossza meg velünk!


Frissítse a drivereket: garantáltan gyorsabb lesz a gépe
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

Balázs Csaba: „Én mindig innen rendelek: http://emobi.hu” » Titkosügynökök mobiltokja


György Kövesdi: „"Ha valakinek nem tetszik az elődökhöz hasonlóan még mindig nagyon...” » Samsung Galaxy S5 teszt: idén is jobb lett, de idén is műanyag


András Molnár: „260 pénzért már elég komoly laptopot kapok, vagy egy közöepes telefont...” » A fémmobil újra támad: teszten az új HTC One

Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X