szerző:
techline.hu

Szerencsére van megoldás: a Driver Magiciannel naprakész állapotban tarthatjuk...

Szerencsére van megoldás: a Driver Magiciannel naprakész állapotban tarthatjuk meghajtóprogramjainkat. 
A driverek frissítésétől való ódzkodás érthető, hiszen kinek van kedve és ideje 8-10 helyről összevadászni a legújabb meghajtókat. Ennek megkönnyítésére született a Driver Magician program, amellyel a driverek frissítése gyors és kényelmes feladattá válik, emellett számos egyéb területen is remek segítőtársunk lehet.

A mindössze 30 dollárba kerülő szoftver elsődleges feladata a hardverek meghajtóprogramjainak frissítése. Mielőtt azonban hozzákezdenénk a frissítéshez, ajánlott egy visszaállítási pontot készítenünk a jelenlegi állapotról. Ez azért különösen fontos, mert időnként a sebtében kiadott driverek hibásak lehetnek, és elképzelhető, hogy egyes összetevők nem fognak működni. Ilyen leggyakrabban a grafikus kártyákkal történik, de volt már példa hibás vezeték nélküli hálózati csatoló meghajtóra is.
Többféle visszaállítási pont létrehozására van lehetőség, a legegyszerűbb, hogy az egyes elemeket külön könyvtárba rakosgatja a szoftver, a leghatékonyabb viszont ha automatikus telepítőt készítünk. Ennek lényege, hogy egyetlen futtatható állományba kerül minden driver, amit később hétköznapi telepítőként elindíthatunk, és a listából kiválasztva, akár egyszerre, egy lépésben telepíthetjük az összes meghajtóprogramot. Ezen opció kihasználása nemcsak frissítésnél hasznos, hanem új rendszer telepítése esetében is. Fokozottan igaz ez az XP-nél korábbi Windows verzióknál, ahol szinte minden elem installálása után újra kell indítani a rendszert, így viszont elegendő lesz egyszer megtenni ezt. Ezen opció abban az esetben lehet még hasznos, ha öreg gépünk van, aminek egyes összetevőihez már nincs meg a telepítőlemez és a weben sem találunk hozzá drivert. Ekkor pár másodperc alatt visszanyerhetjük a Windowsból a telepítéshez szükséges információt, és nyugodt szívvel kezdhetünk a rendszer újratelepítéséhez, nem kell attól tartani, hogy egyes hardverek esetleg nem fognak megfelelően működni.

Miután a visszaállítási pontot létrehoztuk, következhet a frissítés. Ahhoz, hogy ezt a leghatékonyabban végezhessük, első lépésként a LiveUpdate gombra kell kattintanunk, aminek következtében a program frissíti az adatbázisát.

A program első lépésben frissíti az adatbázisát

Ha ezzel megvagyunk, klikkeljünk az Update gombra, hogy a szoftver megkeresse a legújabb meghajtókat. A művelet többnyire pár másodperc alatt lezajlik, és egy listát generál, ahol az elérhető frissítéseket látjuk. Innen kiválasztva tölthetjük le a szükséges fájlokat, a művelet sebessége természetesen a rendelkezésünkre álló sávszélesség függvénye.

A meghajtókról részletes információt is kérhetünk

A letöltött szoftvereket már a hagyományos módon kell telepíteni, ebbe a Driver Magiciannek nincsen beleszólása. Alapesetben a frissítés után egy jobb képességekkel felvértezett számítógép boldog tulajdonosai leszünk, de akkor sincs baj, ha netalán a visszájára sülne el a dolog, mert a visszaállító opció segítségével percek alatt helyreállíthatjuk a régi rendet gépünkön.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!