szerző:
techline.hu

Solitaire (Pasziánsz)Kezdjük rögtön a legismertebb játékkal, amelynek...

Solitaire (Pasziánsz)
Kezdjük rögtön a legismertebb játékkal, amelynek köszönhetően titkárnők feledkeznek el a csörgő telefonokról, és amely miatt hideg kávét kap a főnök és vendégei (persze ügyesen, jegeskávénak álcázva és a késedelmet az elkészítés bonyolultságával magyarázva).

Győzelem! Persze nem csaltunk... :)

1. Azonnali győzelem
Ez ugyan kissé nekünk értelmetlennek tűnik, de ha hirtelen kell abbahagynunk a játékot, és frusztrálna minket, hogy nem győztünk, az Alt + Shift + 2 billentyűkombináció megnyomásával azonnal győztest hirdethetünk. Magunkat... Arra mondjuk jó, ha szeretjük nézni a repkedő lapokat.

2. Egy lap osztása három lapos játékban
Ha a Ctrl + Alt + Shift gombokat nyomva tartjuk új lapok kérésekor három lapos játékban, akkor a program csak egy új lapot oszt nekünk. A legjobb hatás érdekében az utolsó néhány lapnál hívjuk oda az összes kollégát, hogy lássák fényes győzelmünket... :)

3D Pinball (3D flipper)
Egy remek flipper is lapul az XP-ben, amely kellemes kikapcsolódást biztosít akár hosszú időre is. Lássuk, miként fokozhatjuk tovább ezt az élményt.

3D flipper is van, tele lehetőségekkel...

1. Extra golyó
Egy flipper esetében ez talán legfontosabb „csalás”: egy bónusz golyó. Nem kell mást tennünk érte, mint a játék indulásakor begépelni a következőt: 1max

2. Azonnali előléptetés
Nyugalom, sajnos ez nem az életre vonatkozik, csak a játékra. Ott viszont hatékony a módszer. Csak gépeljük be ezt: rmax
Így máris magasabb rangban folytathatjuk a játékot.

3. 75 ezer pont ajándékba
Ez szép teljesítmény, különösen, ha azt vesszük, hogy utána még simán folytatódik a játék. A golyó kilövésénél próbáljuk meg elérni, hogy az ne azonnal jusson ki a játékmezőre, hanem csak az első három sárga csíkon (lámpán) jusson túl, majd visszaguruljon, és a jobb oldalon menjen játékba. Ezzel kapásból 75000 pontról indulunk. Gyakorlatilag csak annyi szükséges hozzá, hogy kellően gyengén lőjük ki a golyót. Az ilyen visszagurulós módszerért egyébként különböző pontszámok járnak. Ha például 7 csíkot ér el a golyó és onnan gurul vissza, azért 7500 pontot kapunk ajándékba. A legjobb a három csíkos megoldás.

4. Teszt mód
Ez egy érdekes játékmód. Írjuk be a következőt: hidden test
Ettől kezdve a bal egérgombot lenyomva el tudjuk kapni a golyót, és oda tesszük, ahová akarjuk. A H megnyomásával 1.000.000.000 pontot kapunk (és persze azonnal bekerülünk a legjobb eredmények listájába), az R gombbal rangot léphetünk, az Y gombbal pedig látjuk az frame/s adatokat az ablak címsorában. Sajnos ez utóbbi (fps) dolog bezavar a játéknak (csíkot kezd húzni a golyó), de tesztelésre kiváló.

Minesweeper (aknakereső)
Igen, a pasziánsz hű társa. Ők ketten kiölhetetlenek a Windowsokból, és hát mi sem természetesebb, hogy itt is van lehetőségünk egy kis cheatelésre.

A bal felső sarokban kell keresni a fehér pontot... Nem ekkora...

1. Aknafelfedő
Ez a módszer elsősorban azoknak lesz segítség, akiknek jó a szemük, vagy legalább tökéletes a szemüvegük. Zárjunk be minden alkalmazást (vagy kicsinyítsük le őket a Taskbarra), csak az aknakereső maradjon a képernyő közepén. Ezután a játék kezdetekor írjuk be: xyzzy, majd tartsuk lenyomva pár másodpercig a Shift gombot. Ettől kezdve a képernyő jobb felső sarkában egyetlen pixelnyi segítséget kapunk az aknakereséshez. Az apró képpont fehér, amikor szabadon kattinthatunk, és fekete, amikor akna fölé tévedtünk. Ha jó a szemünk, még akkor is kínlódni fogunk, de valamit, valamiért...

2. Megáll az idő
Ez nem feltétlenül beépített cheat, de ha megnyomjuk játék közben a Windows + D billentyűkombinációt (ezzel lehet elővarázsolni az XP Asztalt és lekicsinyíteni minden futó alkalmazást), majd újra felnyitjuk az Aknakeresőt a taskbarról, a játékban megáll a idő.
Ilyen egy remekül kihasználható programhiba...

Hearts (Fekete macska)
A Hearts sok kártyajátékos kedvence, természetesen ez sem maradhatott beépített csalás nélkül. De hát ugye a cinkelt lap sem mai találmány!

Egy kis Registry piszkálás, egy kombináció, és nincs rejtett lap előttünk

1. Elő a lapokkal!
Meglepő módon ahhoz, hogy minden lapot lássunk a játékban, nem elég beírni valami láthatatlan szöveget, hanem rögön a Registrynek kell nekiesni. Ezt csak tapasztalt felhasználóknak javasoljuk, de hát a győzelem ugye szentesíti az eszközt.
A Registry szerkesztőben (Start menü/Futtatás: regedit.exe) keressük meg a következő bejegyzést:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Applets\Hearts
Itt hozzunk létre egy új bejegyzést (String/Karakterlánc típus) ZB néven, értéknek pedig adjunk neki 42-öt.
Ettől kezdve a Ctrl + Alt + Shift + F12 kombinációval minden lap láthatóvá válik!
Aki olvasta a Douglas Adams-féle útikalauzt, annak bizonyára ismerős lesz a ZB alapjául szolgáló Zaphod Beeblebrox és a 42-es szám. :)

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!