szerző:
techline.hu

Erre is van megoldás: mappáinkból készíthetünk virtuális...

Erre is van megoldás: mappáinkból készíthetünk virtuális meghajtót, saját betűjellel és elnevezéssel. Lássuk hogyan!

Tegyük fel, hogy nagyon sokat használjuk a C:\akarmi\dolgok mappát és annak tartalmát. A Sajátgépen keresztül "elnavigálni" idáig meglehetősen bonyolult. Megtehetjük persze, hogy az egész mappához készítünk egy parancsikont és ezt kitesszük a Windows Asztalra - ez azonban nem elegáns. Készítsünk a mappából inkább meghajtót!

Csak egy meghajtó betűjelre van szükség, amely még nem foglalt (legyen mondjuk a W: ez a legtöbb rendszeren még szabad...).
Nyissunk egy parancssort (Start menü>Minden program>Kellékek>Parancssor) majd gépeljük be a következő parancsot:

subst W: C:\akarmi\dolgok

Azaz hozzuk létre a W: betűjelű meghajtót, a C:\akarmi\dolgok mappa alapján. Ezek után máris megjelent a sajátgépben egy új meghajtó (W:), amelyet megnyitva rögtön a C:\akarmi\dolgok mappa tartalmát látjuk - még a gépet sem kell újraindítani, rögtön látjuk az új betűjelet.  Ezt a W: meghajtót át is nevezhetjük.

Eltávolítani is egyszerű, csak írjuk be parancssorba: subst /d W:
Ezzel a mappa tartalma NEM törlődik, csak a virtuális meghajtót vesszük ki a sajátgépből.

Tetszőleges számú virtuális lemezt létrehozhatunk, csak legyen elég meghajtó betűjelünk (a foglalt betűjeleket értelemszerűen nem használhatjuk).

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!