szerző:
techline.hu

A PDF Download 2.

A PDF Download 2.0 egy aprócska ingyenes kiegészítő a Firefoxhoz, amelynek a segítségével képessé tehetjük a böngészőt arra, hogy az éppen nézett weboldalból másolatot készítsen egy PDF fájlba, amelyet azután offline nézegethetünk szinte bármilyen platformon, vagy elküldhetjük ismerősünknek is, mondjuk e-mailben.

Telepítve...

A konvertálás valójában online történik, az elkészült PDF fájlt pedig rögtön utána letölthetjük a gépünkre (vagy ha úgy gondoljuk, azonnal elküldhetjük e-mailben is). Mindez egyetlen gombnyomással: a PDF Download beépül a böngésző eszköztárába, nekünk csak kattintanunk kell, és az éppen nézett oldalból máris készül az elektronikus dokumentum.

Konvertáljunk!

Természetesen a szöveg szöveg marad, meglesznek a képek, és a linkek is „élnek” a PDF fájlban. Sajnos annyira nem alapos a szoftver, hogy több „rétegben”, az aloldalakkal együtt mentse az adott honlapot, de az éppen megnyitott oldalt kiválóan konvertálja (igaz, az animációkból csak állóképek lesznek, a Flash objektumoknak pedig csak a helye marad meg).

A kész PDF fájl az Adobe Readerben

A programot részben testre szabhatjuk (megadhatjuk, mi legyen az alapértelmezett művelet, megjelenjen-e az Eszközök menüben a PDF Download menüpont stb). De valójában sokat állítgatni nem tudunk, minthogy a program lényege is „csak” annyi, hogy a segítségével egyetlen kattintással tehessünk el későbbre mondjuk egy érdekes cikket, amelyet az interneten találtunk. Erre viszont gyakorlatilag tökéletes megoldás!

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
techline.hu Tech

Nem kell többé gépelnie!

Bárkivel, bármikor előfordulhat, hogy egy papíron lévő szöveget kellene sürgősen...