Törölt fájlok visszahozása a halálból

2008. augusztus 20., szerda, 07:30 • Utolsó frissítés: 2008. augusztus 20., szerda, 09:31
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ; ;

A Pandora Recovery egyike a leghatékonyabb „fájlvisszaszerző” alkalmazásoknak.

A Pandora Recovery egyike a leghatékonyabb „fájlvisszaszerző” alkalmazásoknak. Két változata létezik: a telepíthető verziót – személyes használatra – ingyenesen letölthetjük és használhatjuk, míg a „fizetős” változat egy 512 MB-os USB memóriakulcson kaphat helyet, több más hasznos alkalmazás társaságában.

pandora
Újraélesztés? A Quick View segítségével előtte megnézhetjük a képet

A kétféle változat amúgy ugyanazt nyújtja, nincsen funkcióbeli korlátozás az ingyenesben sem. A telepítés nélkül futtatható változat előnye, hogy ha az elsődleges rendszerlemezről kellene visszaállítanunk a fájlokat, akkor egy újabb program telepítése (így a Pandoráé is) bizony rizikófaktor a visszaállítandó fájlok számára. A rendszer ugyanis a törölt fájlokat még egy ideig tárolja, a felhasználók számára láthatatlanul, ám ahogy fájlokat mozgatunk, másolunk, telepítünk, úgy ezek a „maradványok” szép lassan felülíródnak, akkor pedig már a fájlvisszaállító program sem képes elővarázsolni őket (vagy csak cafatokban, használhatatlanul).

pandora
Akár kereshetünk is a visszaállítandó fájlra

Szóval, ha a Pandorát egy véletlen fájltörlés után telepítjük, azzal rontjuk a visszaállítás esélyeit. Ebből következik, hogy ha nem akarunk pénzt adni érte, tartsuk tettre készen telepítve a gépen...
Ugyancsak érdemes az USB kulcsos változatban gondolkodni, ha több gépen is elő szokott fordulni, hogy mondjuk a kollégák véletlenszerűen likvidálnak fájlokat kikapcsolt Lomtár mellett, vagy Shift + Delete kombináció használatával (ilyenkor a törölt fájl nem kerül a Lomtárba, hanem azonnal „megsemmisül”). Ebben az esetben is kényelmesebb, ha a zsebünkben ott lapul a program, munkára készen.

Otthonra ingyen
Otthonra viszont bőségesen elegendő az ingyenes változat. Csak feltelepítjük, és várunk a - remélhetőleg el nem érkező - pillanatra, amikor be kell vetnünk.
A használata mellesleg egészen egyszerű, a kiválasztott meghajtó tartalmát (legyen az merevlemez, memóriakártya stb.) szabadon böngészhetjük, vagy a Search fülre kattintva akár konkrétumokra is kereshetünk, különféle szempontok szerint.

pandora
Munkában a Surface Scan módszer

A program NTFS és FAT partíciókkal egyaránt működik, és természetesen visszaállítható fájlok típusára vagy méretére sincs semmiféle korlátozás, akár komplett mappákat is visszahozhatunk az életbe a volt tartalommal, feltéve, hogy minden adat sértetlen.
A szöveges fájlokat és képeket visszaállítás előtt még meg is nézhetjük, ami egyszerűsíti a beazonosítást.
Érdemes még szem előtt tartani, hogy nem árt, ha van egy másik adathordozó (külső merevlemez, USB memória stb.) is a közelben, vagy legalább egy másik partíció, mint ahonnan éppen vissza szeretnénk állítani a fájlokat. Ugyanis több fájl visszaállításakor azzal is ronthatunk az esélyeinken, ha ugyanarra a meghajtóra próbáljuk visszaállítani törölt állományainkat, mint ahonnan töröltük azokat.

rendszerjel-W


29 HOZZÁSZÓLÁS, MELYEK KÖZÜL A LEGFRISSEBBEK:
2011. április 5., 18:27 Jilling Tamás

A telefonom memória kártyájáról törlődött egy csomó zeném és majdnem mind visszahozta kb 5-6 ami elveszett , hasznos program :)

2010. szeptember 20., 15:33 Robi

10 percre töröltem le egy 5kb-s txt fájlt és kriksz krakszba hozza vissza, mi a megoldás?

2010. augusztus 30., 18:55 Anonymus

Szart se hoz vissza ez a fos , és tudom használni.

2010. augusztus 30., 18:53 Anonymus

Egy rakás ócska szar fostos szemét az egész program, sőt ez nem is program!!!!!!

2010. július 21., 21:52 cybergyerek

timii, a jó büdös kurva anyádat! Mit kommentelsz ha SZŐKE vagy a program használatához? Idióta ribanc, menj inkább plaza-ba te fasszopó! :D

További 24 hozzászólás megtekintése »
Véleménye van? Ossza meg velünk!


Törölt fájlok visszahozása a halálból
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

galaxy felhasznalo : „latom Gyorgy te meg nem birtokoltal galaxy S 2-3-4-5 keszuleket, vagy...” » Samsung Galaxy S5 teszt: idén is jobb lett, de idén is műanyag


L4z4: „Ezen az oldalon nem működik semmi.” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával


norabalazs94: „olvasni jó!!!!!!!!!!!!!” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával

Nem kell letölteni: ez a funkció eleve benne lesz az iOS 8-ba

Nem kell letölteni: ez a funkció eleve benne lesz az iOS 8-ba

Az, hogy az Apple együttműködik egy közkedvelt app mögött álló céggel, előrevetíti, hogy egy remek funkció kerül mobil operációs rendszere...

még több hír »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X