szerző:
techline.hu

Ahhoz persze, hogy igazolványképet gyártsunk házilag, nemcsak...

Ahhoz persze, hogy igazolványképet gyártsunk házilag, nemcsak számítógépre és internetkapcsolatra, hanem egy digitális fényképezőgépre és egy viszonylag jó minőségű fotónyomtatóra, no meg fotópapírra is szükségünk van, bár mindez feltehetően nem jelent ma már teljesíthetetlen „hardverkövetelményt”.
Első feladatunk, hogy beírjuk a böngészőnkbe a www.epassportphoto.com címet, hogy az „ingyen útlevél” weboldalára kerüljünk. Itt azonnal kiderül, hogy csupán pár egyszerű lépésre van szükségünk ahhoz, hogy kézbe vehessük igazolványképeinket. Mindenekelőtt azonban országot kell választanunk, mivel nem mindenütt egyforma igazolványképet használnak. A meglehetősen terjedelmes listából sajnos hiányzik Magyarország, de sebaj, bármelyik EU-s tagállamra kattintunk, a nálunk is használt 4,5x3,5 cm-es szabványméretet kapjuk.
Most következik a megfelelő fénykép elkészítése. Hogy ez a „megfelelő” pontosan mit is jelent, a weboldalról megtudhatjuk: fehér, sima fal előtt kell készíteni a fotót, nem eshet árnyék az arcra és a falra, a modell nyitott szemmel és csukott szájjal nézzen a fényképezőgépbe.

Ha elkészült a kép, vigyük rá PC-nkre, majd töltsük fel a weboldalra

Ha elkészült a kép, töltsük fel komputerünkre, majd a Tallózás gomb segítségével tegyük fel a szóban forgó weboldalra.
A Next gombra kattintás után, a következő lépésben igazítjuk középre az arcképet, ami a fénykép felett mozgatható csúszkának köszönhetően nem okozhat problémát.

Állítsuk pontosan középre a képet

A kész fotó előnézeti képéhez ismét be kell állítanunk az országunkat – a listában ezúttal már Magyarország is szerepel. Kattintsunk a Download and Print feliratra, s pillanatokon belül a számítógépünkre kerül a 8 darab, egymás mellett elhelyezett remek minőségű igazolványkép, amelyeket már csak ki kell nyomtatnunk.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!