szerző:
techline.hu

Az EASEUS Partition Manager kiválóan tudja helyettesíteni a kereskedelmi forgalomban lévő...

Az EASEUS Partition Manager kiválóan tudja helyettesíteni a kereskedelmi forgalomban lévő hasonló programokat, amelyek közül a PartitionMagic neve többeknek ismerősen cseng. Segítségével akár a rendszert tartalmazó C: meghajtót is átméretezhetjük (a szabad hely függvényében), majd az újonnan létrehozott területen további új partíciókat hozhatunk létre. Lehetőségünk van partíciók létrehozására, átméretezésére, mozgatására, törlésére, formázására.

Szinte mindent tud, ami a témában szóba jöhet

Az ingyenes verziót Windows 2000, Windows XP (32 bites) és Windows Vista (32 bites) rendszereken használhatjuk, amennyiben 64 bites rendszeren vennénk igénybe, meg kell vásárolnunk a programot, illetve akkor is, ha bootolható CD-t vagy DVD-t készítenénk belőle (viszont ilyet tudunk létrehozni ingyen a GParted Live használatával, amely szintén remek célszoftver ebben a témakörben).
Az EASEUS Partition Manager maximum 800 Gbájtos merevlemezeket tud kezelni, ezeket nagyon kényelmesen és gyorsan szabhatjuk vele át. Használata csak otthoni felhasználásra ingyenes, ha céges körülmények között kívánjuk beüzemelni, fizetnünk kell érte.
Mielőtt használni kezdjük, járjunk el körültekintően. Ha fontos adatokat tárolunk a gépen, a partíciók módosítása előtt mindig készítsünk biztonsági másolatot róluk! Ha pedig a rendszerpartíciót módosítgatjuk, végképp figyeljünk oda mindenre, nehogy magát a rendszerpartíciót sikerüljön formáznunk, a Windowszal együtt...

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!